David Guetta – Nothing but the beat

Sunt puțini acei artiști care reușesc să creeze ceva nou și memorabil în muzică, artiști care să schimbe paradigme, artiști care să se mențină mereu în top și care să ridice sute de mii de oameni cu mâinile în aer, timp de ani și ani. David Guetta e unul dintre acei artiști!

Despre David Guetta

David Guetta
e unul dintre DJii care au învățat să acumuleze și să transforme energia declanșată de pasiunea lui pentru muzică, dar mai ales a publicului său. Când mixează, e de-a dreptul magic! L-am văzut la Romexpo, la București, în turneul ”One Love”, l-am văzut și în Ibiza, la IMS, și de fiecare dată a fost o experiență memorabilă! Pasiunea și profesionalismul lui Guetta se simt în fiecare beat și e capabil să facă orice public să aibă energie cât o centrală nucleară sau ca și cum ar fi băut câte 10 cutii de Burn fiecare!

Francezul a început să mixeze la 17 ani, iar asta înseamnă că are vreo 25 de ani de experiență, ceea ce pentru un DJ (sau orice artist) e impresionant! Guetta a avut ceea ce americanii numesc drive, acea motivație care te face capabil să depășești orice obstacol, care te împinge spre autoperfecționare și spre a face performanță. Iar David Guetta a făcut performanță!

Cariera DJ-ului francez în cifre

 • Albumul său de debut, ”Just a Little More Love”, lansat în 2002, s-a vândut în 300.000 de exemplare.
 • Al treilea album, ”Pop life”, lansat în 2007, s-a vândut în 530.000 de exemplare.
 • Al patrulea album al său, ”One Love” a fost nominalizat la premiile Grammy, ediția 52, pentru categoria “Best Electronic/Dance Album”, iar până în mai 2011 a fost vândut în 3 milioane de copii!
 • Piese precum “When Love Takes Over”, featuring Kelly Rowland, “Sexy Bitch”, featuring Akon, “One Love”, featuring Estelle, “Memories”, featuring Kid Cudi, sau “Gettin’ Over You” featuring Chris Willis, Fergie and LMFAO au ajuns toate la nr. 1 și au rulat în heavy rotation la toate televiziunile și radiourile din lume.
 • Piesa produsă de Guetta pentru The Black Eyed Peas , ”I gotta feeling”, a ajuns nr. 1 în 17 țări, a devenit cea mai downloadată melodie din SUA a tuturor timpurilor (7,5 milioane de downloads) și în UK s-a vândut într-un milion de exemplare.
 • Artistul a colaborat cu artiști precum: Usher, The Black Eyed Peas, Akon, Kelly Rowland, Kid Cudi, Timbaland, Snoop Dog, Taio Cruz, Ludacris, Nicki Minaj, Will I. Am, Jennifer Hudson, Jessie J. și mulți, mulți alții, combinând beat-uri de R&b și hip-hop cu muzică eletronică și dance.
 • DJ-ul are două premii Grammy în vitrina cu trofee, căruia i se adaugă titlurile de: Best International DJ, Best Ibiza Night, World’s Best Selling DJ, Best House DJ, Best DJ, Best Producer, Best Selling French artist, International Album of the Year (One love) și multe alte nominalizări.

Documentarul și albumul ”Nothing but the beat”

Pentru a celebra această carieră de succes, Guetta a lansat documentarul ”Nothing but the beat”, în care povestește despre ascensiunea sa, despre ce îl inspiră, despre artiștii cu care a colaborat și despre ce înseamnă să faci muzică electronică. Mulți dintre colaboratorii săi apar în documentar și mărturisesc despre faptul că David i-a inspirat și a lăsat o amprentă asupra muzicii electronice, dance și pop pentru totdeauna!

Odată cu lansarea documentarului, pe 30 august 2011, DJ-ul francez a lansat și albumul cu același nume, al cărui tracklist îl puteți vedea mai jos:

1. Where Them Girls At (Feat. Flo Rida & Nicki Minaj)
2. Little Bad Girl (Feat. Taio Cruz & Ludacris)
3. Turn Me On (Feat. Nicki Minaj)
4. Sweat (Snoop Dogg vs David Guetta)
5. Without You (Feat. Usher)
6. Nothing Really Matters (Feat. will.I.Am)
7. I Can Only Imagine (Feat. Chris Brown & Lil Wayne)
8. Crank It Up (Feat. Akon)
9. I Just Wanna Fuck (Timbaland & Dev)
10. Lunar
11. Night Of Your Life (Feat. Jennifer Hudson)
12. Repeat (Feat. Jessie J)
13. Titanium (Feat. Sia)

DISC 2 (On Deluxe Edition)

1. The Alphabet
2. Lunar (feat. Afrojack)
3. Sunshine (feat. Avicii)
4. Little Bad Girl (Instrumental Version)
5. Metro Music
6. Toy Story
7. The Future
8. Dreams
9. Paris
10. Glasgow

Din ce am ascultat până acum, va fi un album de pe care vor fi extrase o mulțime de single-uri destinate să ajungă nr. 1!

Iată și trailerul documentarului ”Nothing but the beat”, care va ajunge în cinematografe la noi în noiembrie (un cadou foarte potrivit de ziua mea!)!

*Documentarul a fost realizat de producătorii care au lucrat la ”Eternal sunshine of a spotless mind” și ”Be kind rewind”.Despre Burn Studios

Despre platforma Burn Studios și despre implicarea Burn în susținerea tinerelor talente din muzica electronică internațională voi mai povesti, dar vă puteți familiariza cu planurile lor citind acest articol.

3 Responses

 1. sibiu
  Sep 13, 2011 - 10:56 PM

  imi plac melodiie lui David, un adevarat artist

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. De ce mai folosesti mp3 player? | piticu .ro blog
 2. Campaniile saptamanii 12-18 septembrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.