Lift your spirit! Mic ghid de supravietuire pentru sezonul toamna-iarna (P)

Astăzi am simțit pentru prima dată un frig tăios, care, în mod inevitabil, va deveni regula zilelor care urmează. Pornind de la gândul că toamna se instalează pe deplin, alături de teama de zăpezile ce vor veni peste vreo 2 luni, am decis să construiesc un mic ghid de supraviețuire pentru perioada următoare. Are câte ceva din toate, mici tips & tricks pe care le-am încercat în ultima vreme și care mi-au prins tare bine.

Alimentație

Profitați, câtă vreme mai găsiți în piață sau la supermarketuri, de legume și fructe proaspete. Nu faceți exces din niciuna, dar încercați să înlocuiți măcar o masă pe zi cu o salată și gustările dintre mese cu fructe. Eu îmi mai fac și provizii de fructe uscate pentru toamnă și iarnă, iar preferatele mele sunt caisele și merișoarele uscate, dar și fructele de goji. Câteva astfel de fructe satisfac pofta de dulce și vă vor face să uitați de dulciuri sau băuturi pline de zahăr. Nu uitați să beți multă apă plată, așa cum e recomandat în orice sezon. Și pentru a asimila mai bine vitaminele din fructe și legume, recomand întotdeauna cure cu argilă alimentară. Diferența se simte imediat!

Mișcare

Dimineața, când abia v-ați ridicat din pat, încercați să faceți câteva mișcări de încălzire. Vă vor pune sângele în mișcare, vor pregăti mușchii pentru activitatea zilnică și veți simți că aveți îmbunătățiri semnificative în flexibilitate. Desigur, acestei încâlziri ar trebui să-i urmeze și o sesiune de antrenament, mai scurtă sau mai lungă, în funcție de posibilitățile și voința fiecăruia. Aș mai adăuga faptul că scările rulante pot fi înlocuite cu succes cu urcatul scărilor normale, iar mersul pe jos e recomandat oricând.

Fotor0918122325

Interacțiuni sociale

O bună igienă emoțională contribuie nu doar la o stare de spirit mai bună, ci și la mărirea productivității pe orice plan și chiar la fortificarea sistemului imunitar. Înconjurați-vă de oameni cu o atitudine optimistă, puși pe treabă, care vă inspiră și vă motivează. Renunțați la relațiile întreținute din obligație și concentrați-vă pe aspectele pozitive din orice activitate. Gândiți constructiv, mai scădeți din volumul ironiilor zilnice și obișnuiți-vă mintea să se concentreze pe soluții, nu pe probleme. E un efort constant și continuu, dar dă rezultate excelente pe termen mediu și lung. Oferiți-vă timp pentru sine, pentru lectură sau meditație, și nu pierdeți din vedere importanța reflectării asupra propriilor stări, asupra evoluției pe toate planurile și asupra elementelor care construiesc echilibrul emoțional de care avem cu toții nevoie.

Produse de îngrijire

Acum că am am trecut în revistă câteva lucruri care au funcționat pentru mine la nivel interior, are nevoie și exteriorul de îngrijire. Eu am un fond genetic bun (și am dovezi pentru asta! Voi reveni cu un articol separat. 🙂 ), însă am un tex mixt cu tendințe de uscare, ceea ce crește riscul de apariție prematură a ridurilor. Alături de factorii de mediu, alimentație etc., această certitudine mă face să fiu foarte atentă cu factorii de curățare și hidratare.

Întotdeauna am acasă gama aceasta:

produse farmec

Iar peste 10 ani (mic moment în care mă simt încă tânără 🙂 ), am pe listă următoarele 3 produse esențiale:

produse aslavital lift instant farmec

Ingredientele incluse în această gamă, la fel ca în toate gamele Aslavital, sunt extrem de rafinate, dar, în același timp, cât mai aproape de natură. Simt asta de fiecare dată când folosesc crema pentru față sau apa de argilă.

Pentru că ridurile de expresie s-au instalat deja și nu se dau duse nici după nopți cu somn suficient sau zile liniștite, am decis să mă împrietenesc cu ele. Și ca să nu se simtă singure, voi râde cu poftă de fiecare dată când ceva mă amuză sau mă face fericită, ca să se instaleze și altele (nu multe). Până la urmă sunt dovezi ale bucuriei și nu le regret deloc! Mai ales că știu că, după 35 de ani, Farmec va avea grijă de mine la fel de bine ca și până acum.

Sper să vă fie de folos micul meu ghid și nu uitați că ne vedem și pe Românce cu Farmec, locul în care se adună de luni bune povești despre frumusețea autentică și interviuri mai mult decât motivante! Plus că mai e și acel concurs simpatic, care vă trimite în vacanță.

Să aveți zile pline de Farmec!

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.