Magia lui Macklemore

But this is one of the things that makes rap at its best so human. It doesn’t force you to pretend to be only one thing or another, to be a saint or sinner. It recognizes that you can be true to yourself and still have unexpected dimensions and opposing ideas. Having a devil on one shoulder and an angel on the other is the most common thing in the world. The real bullshit is when you act like you don’t have contradictions inside you, that you’re so dull and unimaginative that your mind never changes or wanders into strange, unexpected places.

Jay-Z, Decoded

Acest scurt fragment din cartea lui Jay Z (pe care vi-o recomand neapărat) ilustrează câte ceva din opinia mea despre Macklemore și modul în care m-a făcut să privesc din nou hip-hop-ul cu atenție. Povestea albumului său de debut, ”The Heist” este spusă în capitolele reprezentate de fiecare dintre piesele sale, care dezvăluie onest și profund dramele, revelațiile și bucuriile trăite de către artist.

Personal, eu consider acest album unul dintre cele mai bune din istoria hip-hop-ului, iar show-ul de la Grammy-urile de anul acesta confirmă că Macklemore este un artist extraordinar.

http://youtu.be/qwlNbLdP7fo

Versurile sale sunt simple, puternice și autentice, fiind imposibil să nu te identifici cu măcar una dintre stările pe care le transmit. Muzica sa este emoție, iar dezvăluirile pe care le face despre sine însuși denotă multă forță și asumarea faptului că este imperfect și supus greșelilor. Macklemore este de urmărit și cred că lupta sa împotriva stereotipurilor va aduce un suflu nou în mentalitatea generațiilor care vor crește cu muzica sa.

5 Responses

 1. Livia
  Jan 28, 2014 - 11:52 AM

  M-am bucurat enorm când am văzut că lua trofeu după trofeu la decernarea premiilor Grammy de anul acesta. Chiar le merită!
  Atât el cât şi echipa au muncit extraordinar de mult pentru ceea ce sunt acum, şi încă muncesc. “The Heist” este rezultatul multor ore de muncă şi porţi închise (albumul a fost lansat fără o casă de înregistrări în spate).
  Îmi pare rău că l-am descoperit abia acum un an şi ceva, pe vremea când “Thrift Shop” făcea primele “ravagii” în străinătate. 🙂

  Reply
 2. shorin
  Feb 01, 2014 - 08:12 PM

  Anumite melodii ale lui sunt atat de motivationale, incat ai putea spune ca, intr-un fel, contribuie la dezvoltarea personala a ascultatorului

  Reply
  • Andra Zaharia
   Feb 03, 2014 - 10:53 AM

   Bine zis!

   Reply
 3. Otilia Colceriu (@_Suzy_Suzy_)
  Mar 23, 2014 - 10:08 PM

  Sunt un fan Macklemore & Ryan Lewis! Ma bucura enorm de mult sa vad apreciere din partea altora ! Echipa cu care duo-ul lucrează e in mare parte formata din familie si prieteni vechi . Logodnica lui este manager de turneu , managerul ii e un vechi prieten , iar muzicienii cu care colaborează il stiu de o viata . Ben (Macklemore) e dovada vie ca succesul cel mai placut nu vine peste noapte . Canta din anul 2000 (iti recomand sa ii cauti albumele mai vechi ) .Multe persoane au spus ca dupa ce l-au auzit pe Macklemore au inceput sa asculte rap .El e un om care stie sa se distreze dar este si foarte cult , citit si dupa parerea mea , a ajuns la un nivel de spiritualitate la care multi artisti nu ajung nici cu droguri . El mărturisește că se conectează cu divinitatea scriindu-si versurile . (Check out : Vipassana by Macklemore and Ryan Lewis)Sunt foarte mândră de el si sunt mândră ca este idolul meu ! Proud sharkie !.#sharkfacegang

  Reply
  • Andra Zaharia
   Mar 24, 2014 - 01:23 PM

   Multumesc pentru comentariu, Otilia! Foarte interesante detaliile si chiar o sa-mi fac timp sa citesc mai multe despre el. Mi se pare un artist cu totul altfel decat majoritatea, iar asta transpare in tot ceea ce face.

   Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.