Richard Clayderman – modelator de suflete

E tare plăcut să mergi la un concert cu un fan adevărat al artistului respectiv. Dacă ești atent, vei fi ghidat de-a lungul spectacolului, discret, dar cu entuziasm, și vei fi ajutat să surprinzi cele mai importante momente. Te simți purtat pe un drum aproape inițiatic și ai ocazia să observi lgătura unică între un artist și un fan devotat.

Aseară l-am ascultat pe domnul Clayderman pentru prima dată, într-un decor modest și cu o scenografie simplă, la Sala Palatului. În ciuda acestor mici neajunsuri, acordurile calde de pian au ajuns până la sufletele noastre, însoțite de zâmbetele blânde ale artistului. S-a aplaudat frumos, uneori chiar și la începutul pieselor, căci publicul recunoștea melodiile care ne-au trecut, măcar o dată în viață, tuturor pe la urechi. Multora dintre noi ne-au și rămas în suflet.

shutterstock_96370061
Hand playing on digital piano via Shutterstock.

E totuși o performanță ca un artist precum Richard Clayderman să aibă în continuare capacitatea de a umple săli de spectacol de peste 4000 de oameni, chiar și după 30 de ani de carieră. Nu e puțin lucru și-i doresc să mai revină pe la noi. Până atunci, ne răsfățăm cu albumele sale.

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.