Concurs Bitdefender: care sunt problemele de securitate cu care te confrunti?

In ultima perioada toata lumea s-a plans de o multime de probleme legate de Facebook, generate de aplicatiile de tipul “Who has seen your profile”, care au speculat la maximum curiozitatea umana. Desigur, nici eu n-am scapat de asta si am dat cate-un unfriend si cate-un block, in functie de gravitatea abaterii.

Dar spam-ul nu e singura problema de securitate cu care ne confruntam in retelele sociale. Mai tineti minte virusii care ne intrau pe Facebook chat sau cei care ne trimiteau DM-uri pe Twitter? Vulnerabilitatile de securitate apar peste tot si sunt destui oameni cu prea mult timp liber sau cu intentii mai putin onorabile care profita ba de natura umana, ba de credulitatea si lipsa de informare a unora pentru a strange baze de date de adrese de mail etc.

Ei bine, eu m-am aflat de curand in postura de a-mi alege un nou program antivirus si am vrut sa vad cine ofera cea mai buna protectie nu doar impotriva troienilor si worm-urilor obisnuite. Am vrut un antivirus care sa aiba si programe capabile sa detecteze problemele de securitate peste tot pe unde-mi las parolele si datele, fiindca, pentru un om de comunicare in online, aceste lucruri sunt infinit mai pretioase decat ce are pe hard drive.

Dupa indelungi cercetari si comparatii, am facut echipa cu Bitdefender, fiindca va spun sincer ca oamenii astia chiar se pricep. Si fiindca m-am gandit ca si cititorii mei au nevoie de protectie, am pus la cale un concurs pentru voi. Voi da 3 licente pe parcursul a trei zile. Tot ce trebuie sa faceti e sa raspundeti la intrebarea zilei, iar eu voi alege cel mai bine argumentat raspuns si-l voi premia cu o licenta Bitdefender Internet Security. Nu uitati sa lasati in comentariu si o adresa valida de e-mail, ca sa va pot contacta in cazul in care veti fi unul dintre castigatori.

Iata intrebarea de azi:

Care crezi ca e cea mai mare problema de securitate a retelelor sociale?

Pentru problemele de securitate din cadrul retelelor sociale, Bitdefender are o aplicatie foarte misto, Safego pe numele ei, care iti scaneaza toate link-urile si toti itemii de continut pentru a identifica vreo posibila amenintare. Deocamdata aplicatia e in beta, dar in curand cei de la Bitdefender vor introduce si optiunea de “Scan my inbox”, care mi se pare excelenta. Daca incercati aplicatia, lasati-mi un comentariu, fiindca sunt foarte curioasa de rezultatele ei.

Asadar, astept raspunsurile voastre la intrebare, pe care le primesc pana maine la ora 16:00. Fire away!