Concurs Bitdefender: despre securitatea telefonului tau

In prima zi din concursul Bitdefender am discutat despre probleme de securitate din retelele sociale. De la spam si link-uri infectate, la aplicatii malitioase, toate ne dau batai de cap si ne fac sa ne stresam cercul de prieteni si cunostinte pana la unfriend.

Daca esti la fel de pasionat ca si mine de social media si alte distractii de pe net, atunci sigur ai net pe telefonul mobil. Smartphone sau mai putin smart, mobilul a devenit mai mult decat butoanele de “call”, “send” si “set alarm”. De cand cu netul pe mobil, nu mai vedem primavara de afara, nu ne mai enerveaza lumea din RATB si zambim pe sub mustati cand mai citim un banc pe Twitter in drum spre job.

Daca mai ai si un smartphone, atunci sigur ai petrecut minute sau chiar ore in sir cotrobaind prin Android Market, prin App Store sau prin Ovi Store. Ai incercat zeci de aplicatii, ai downloadat tot felul de chestii ciudat si ai browse-uit pana cand touch screen-ul s-a simtit de-a dreptul violat.

Te-ai gandit vreodata ca telefonul tau are nevoie si el de protectie antivirus? Desigur, spammerii si alti “binevoitori” nu vor ocoli platformele mobile pentru a-ti invada intimitatea, pentru a-ti fura parolele sau pentru a-ti distruge hard-ul telefonului. Cu atat mai mult cu cat plata prin SMS se va dezvolta si vom face tot mai des tranzactii cu telefonul mobil.

Intrebarea pentru concursul de astazi ar fi:

“Crezi ca aplicatiile de mobile pot fi periculoase pentru securitatea telefonului tau? Ai vreun exemplu in acest sens?”

Cel mai bine argumentat raspuns va fi premiat cu o licenta Bitdefender Internet Security. Nu uitati sa lasati o adresa de mail valida in comentarii, ca sa va pot gasi in caz ca m-ati convinsa ca vreti si aveti nevoie de o licenta de antivirus.

Sursa foto.