Dieta celor 3 carti: prima carte

Unul dintre bloggerii mei preferați, Chris Brogan, a propus, așa cum îi e felul, un exercițiu tare util de dezvoltare personală care se numește ”dieta cu 3 cărți” (The three book diet). Această dietă nu te va face mai slab, nu-ți va netezi ridurile și nu te va ajuta să-ți găsești relația perfectă, însă toate aceste lucruri pot surveni ca efecte secundare. Dacă ți se pare că sună ciudat, continuă să citești și vei vedea despre ce e vorba.

Așa cum povestește înșusi Chris, dieta celor 3 cărți constă din următorii pași:

Prima mea carte din dietă

Eu am început-o deja cu o carte primită de ziua mea. E vorba despre ”Puterea magică a gândului” a lui Dr. David J. Schwartz, pe care am primit-o cadou de ziua mea. Să nu vă lăsați înșelați de titlu, fiindcă această carte e departe de a fi clișeică, iar ideile din ea vă vor pune în situația de a reevalua anumite aspecte ale gândirii de zi cu zi, cu scopul de a le îmbunătăți.

Am selectat pentru voi câteva idei care m-au făcut să îndoi colțurile paginilor, pentru a putea să revin asupra lor. Aceste idei sunt mult mai puternice în context, motiv pentru care vă recomand cu multă căldură această carte.

Acestea sunt doar câteva dintre ideile excelente vehiculate de această carte, pe care vreau nu doar să le recitesc, ci să le și asimilez și să le aplic în mod constant.

Celelalte două cărți pe care vreau să le citesc ca parte din dieta celor 3 cărți sunt The Lean Start-up și Man’s Search for Meaning, pe care am început-o deja, dar în care avansez cu greu fiindcă este de o profunzime cutremurătoare.

Cine mai vrea să adopte această dietă și ce cărți ți-ai alege?

photo credit: the bbp via photopin cc