Reinnoirea garderobei dupa cateva kilograme in minus – sfaturi practice

Acum ceva vreme am povestit un pic despre cum mi-am schimbat percepția asupra mâncatului sănătos și despre modul în care sportul m-a ajutat să slăbesc așa cum nu reușisem niciodată până acum. Transformările prin care a trecut corpul meu au lăsat urme vizibile, în sensul că am scăzut cu două mărimi la haine. Rezultatul? Toți pantalonii mi-au rămas mari, o parte din rochii și chiar bluzele preferate, iar asta a dus la o sesiune serioasă de cumpărături.

 

Shopping-ul – de la corvoadă la plăcere

Problema e că mie nu-mi place să merg la cumpărături. Sau, mai bine zis, nu-mi plăcea. N-am avut niciodată răbdare să cutreier magazinele, să probez nenumărate haine și să aleg exact ce mi se potrivește. Ba chiar s-a întâmplat de multe ori să cumpăr ceva doar ca să scap de corvoadă, iar când am ajuns acasă mi-am dat seama că n-am făcut cea mai fericită alegere.

Am observat că, cel puțin în cazul meu, comportamentul meu în alegerea hainelor se asemăna foarte mult cu percepția pe care o aveam despre modul în care mâncam:

Așa că, de data asta, am cerut sfatul unei prietene, m-am înarmat cu multă răbdare și am pornit în căutarea unor piese vestimentare pe care să le pot combina ușor, în care să mă simt comod și care să se preteze contextelor diverse în care mă regăsesc de multe ori.


Cum să înveți să ai răbdare cu tine

Mi-a luat ceva vreme să mă reobișnuiesc cu ideea de a purta haine mai strâmte, fiindcă le-am evitat o perioadă îndelungată. De multe ori preferam să aleg haine mai largi, nu doar pentru a ascunde anumite imperfecțiuni, ci și pentru că erau extrem de comode. Însă atunci când ai ocazia să-ți reînnoiești garderoba, nu stai prea mult pe gânduri.

Iată ce am învățat din toată experiența cumpărării unui teanc considerabil de haine, sfaturi și idei care sper să vă fie și vouă de ajutor atunci când veți merge la cumpărături pentru garderoba de primăvară-vară.

Alege piese cu croială simplă, de calitate, pe care să le poți combina ușor.

Am decis că cea mai bună decizie este să investesc în câteva piese de calitate, care să ”pice” pe mine exact cum trebuie. O rochiță casual, o geacă din imitație de piele pentru un look ceva mai badass, o bluză fină de bumbac, o pereche de pantaloni albi – toate și-au găsit loc în dressing.

Partea bună în a avea la dispoziție astfel de articole vestimentare este că știu exact cum să le combin. Înainte cumpăram haine care nu aveau nicio legătura una cu alta, iar acum mă gândesc dacă s-ar potrivit între ele sau nu.

Caută până găsești ACEA pereche de blugi.

Merită să ai răbdare să găsești acea pereche de blugi și știm cu toate exact ce înseamnă asta. Sunt acei blugi care se mulează perfect, care nu au nevoie de curea și în care te simți de milioane.

De data asta mi-a lipsit sentimentul de frustrare că nu-mi vine nicio pereche așa cum îmi doream. A fost chiar distractiv să găsesc nu doar una, ci două perechi de blugi care-mi exact cum voiam și pe care pot să-i asortez imediat la o ținută casual pentru job sau pentru o ieșire cu prietenele.

Combină imprimeuri cu personalitate cu piese uni.

Îmi plac foarte mult hainele uni, dar asta mi-a dat bătăi de cap. Prima problemă e că pot deveni plictisitoare și a doua problemă e că aveam prea multe și prea puține cu imprimeuri.

Mereu mi s-a părut că hainele cu imprimeuri puternice se potrivesc mai bine persoanelor care sunt mai slabe, așa că acum mi-a venit rândul să-mi dau seama ce îmi place. Fiindcă vine primăvara, am ales o tematică florală și mi-am dat seama că nici pantalonii cu imprimeu nu-mi vin deloc rău.

Cred că totul e să nu-ți fie teamă să încerci lucruri noi și să dai o șansă și celor mai îndrăznețe piese. Eu am fost surprinsă de rezultat!

Învață să faci din accesorii un atu important.

Avem la dispoziție o mulțime de accesorii, de la coliere-statement, până la pantofi și poșete de toate dimensiunile și culorile. De când le dau mai multă atenție, accesoriile au devenit aliați de nădejde. Ba chiar am pus deja ochii pe o pereche de pantofi roșii ca focul, care ar merge cu o poșetă de aceeași culoare. Îi văd combinați cu blugi și un sacou negru sau cu o rochiță albă. Mai lipește doar căldura ca să-i pot scoate la plimbare!


Foto: Retro photo of pink, yellow and red shoes via Shutterstock

Nu te sfii să porți culori.

Până acum, în garderoba mea și-au făcut loc o mulțime de articole vestimentare gri și negre. Geci, hanorace, bluze, pantaloni, de toate. Erau ușor de purtat și de asortat și nu aveam nevoie de prea mult efort să le combin.

Dar e păcat de toate culorile pe care le avem la dispoziție. Mi-am dat seama că am ratat o mulțime de posibilități vestimentare care m-ar fi putut face să mă simt mai bine, mai relaxată și, de ce nu, mai frumoasă. Acum rochia de culoare galben pal mă așteaptă să o îmbrac la următoarea petrecere, iar fusta pastel pe care n-am cumpărat-o încă e pe wishlist.

Alege țesăturile care se simt plăcut pe piele.

Unul dintre lucrurile importante pentru mine când cumpăr haine este să se simtă cât mai plăcut pe piele. Îmi plac bumbacul și mătasea (cui nu-i plac?), dar și combinațiile de țesături puțin elastice, dar moi și care nu-mi fac pielea să se irite.

Ca un principiu simplu, mă uit la compoziția fiecărei piese vestimentare și am învățat deja să aleg exact ce mi se potrivește, fără să risc să mă simt incomod în noul sacou sau în noua rochie.

Definește câteva criterii care să te ajute să-ți alegi hainele în viitor.

Poate cea mai importantă lecție din această experiență a fost că îți trebuie câteva criterii atunci când pornești la cumpărături:

14000 de opțiuni, la un click distanță

Desigur, cel mai simplu și la îndemână este să cauți online. În câteva click-uri ai la dispoziție o mulțime de modele și de opțiuni. Mai exact, 14.000 de opțiuni. Probabil ați auzit deja că eMAG are o nouă secțiune de Fashion, unde puteți găsi o mulțime de branduri pe care sigur le știți deja: Little Mistress, Selected, Menbur, Aldo, Lacoste, Guess, Lucien Piccard, Caravelle, Celio, YVY Bags, Yepme, dar si brand-uri locale ca Nissa, Raspberry, Carmencita, TinaR, Lashez, Otter, Madame, Condur, Meli Melo. Bineînțeles, există atât o categorie pentru femei (încălțăminte și îmbrăcăminte), cât și una pentru bărbați.

Prețurile sunt mai mult decât rezonabile și am găsit atât opțiuni mai accesibile, cât și produse premium. Mi se pare de bun augur și faptul că eMAG introdus un brand propriu, numit RELEASE. Sub acest nume, eMAG va lansa mini-colecții la fiecare două luni compuse din piese vestimentare de calitate, la prețuri accesibile, iar produsele sunt realizate în București.

Iar dacă vă faceți grijă de potrivirea pe mărimi, vă spun că, după prima experiență de cumpărare online, veți ști exact cum să vă luați măsurile ca să nu dați greș. Mi se pare bine de știut că toți clienții categoriei categoriei Fashion vor beneficia de livrare rapidă în 24-48 ore, call center dedicat 24/7 și retur gratuit în luna aprilie (și la termen de 30 de zile din luna mai).

Faptul de a plăti online, rapid și în siguranță, este, pentru mine, unul dintre motivele pentru care îmi doresc să îmi mut cumpărăturile online, așa cum am făcut cu muzica pe care o ascult, cărțile pe care le citesc, cosmeticele pe care le folosesc și cadourile pe care le fac prietenilor.

Împrospătarea garderobei a fost pentru mine un moment care m-a motivat și mai mult să continui să fac alegeri sănătoase. Peste câteva luni aș vrea să mai fac o tură de cumpărături, de data asta pentru alt sezon și poate pentru un alt număr. Practic, voi avea un motiv întemeiat să-mi iau ceva nou și va fi o recompensă pe măsura eforturilor mele.

Voi ce ați găsit interesant în noua categorie Fashion de pe eMAG.ro?

PS: Nu am reușit încă să fac câteva fotografii cu noile dimensiuni, dar mă voi ocupa de asta în curând. 🙂

Featured picture: Happy young woman over red brick wall and holding pink and white balloons and gives a wink. via Shutterstock.