The daily practice

Încă mi-e greu să spun despre 2014 că este ”anul trecut”, dar deja simt avântul și entuziasmul unui nou capitol care se conturează în 2015. Pentru mine, anul acesta va fi despre rafinarea opțiunilor și despre a merge în profunzimea lucrurilor. Scopul meu e să aprofundez câteva arii din zona de digital și să mă dezvolt în direcții precise, lucru care nu e întotdeauna ușor de făcut, fiindcă prioritățile în zona profesională tind să se schimbe în funcție de contexte.

De asemenea, știu că mai pot lucra la a-mi recalibra sistemele care să mă ajute să ating aceste obiective. Și cred că îmi va prinde foarte bine să experimentez cu beneficiile unor clipe de liniște. Sunt multe direcții de dezvoltare personală pe care vreau să le urmăresc, dar cel mai mult îmi doresc să-mi pot consolida o serie de obiceiuri zilnice care să-mi asigure echilibrul de care am nevoie pentru a fi eficientă și creativă.

Printre aceste obiceiuri se numărăthe daily practice” din cartea lui Altucher, pe care vi-o recomand cu mult entuziasm, mișcarea (mai ales în aer liber), alimentația sănătoasă, o relație bună cu familia și prietenii, cultivarea unei relații fericite de cuplu și grija față de un animăluț pufos. Alături voi adăuga continuarea experimentului #100happydays de-a lungul întregului an și câteva momente de reflecție zilnice, necesare pentru a mă rupe din fluxul de informații și pentru a-i permite creierul să reașeze tot ce a primit până la acel punct.

Și mi-am găsit și un mic ajutor, sub forma unor aplicații care te susțin în formarea și consolidarea unui obicei benefic. Din experiența de peste o lună cu MyFitnessPal știu sigur că ajută foarte mult să te poți uita la progresul realizat până la un anumit punct și să te bucuri de rezultate, care oferă și o motivație și mai puternică pentru următoarea etapă.

V-am mărturisit toate acestea, fiindcă vreau ca, la final de 2015, să pot veni aici cu rezultate măsurabile, cu experiențe frumoase și cu povești despre oameni care mi-au marcat viața în acest an. E o promisiune față de mine, care mă va ajuta să scriu mai des și mai bine, despre lucruri care sper să vă fie cât mai utile. Să ne facem un 2015 memorabil!

Sursa foto: Tree growing from a head, Learning concept via Shutterstock