Nimicuri extraordinare

În ciuda faptului că avem acces la toată informația din lume, mi se întâmplă uneori să aflu lucruri aparent mărunte, dar de mare însemnătate, care mă fac să apreciez mult mai mult bunurile la care avem acces. Sunt acele nimicuri care devin extraordinare odată ce afli povestea lor.

Spre exemplu, bananele sunt o banalitate 🙂 în viața noastră, însă după ce veți vedea acest clip, care povestește cum ajung ele la noi, veți considera că poate ar trebui să plătim un pic mai mult pentru ele.

La fel se întâmplă și în cazul fructelor congelate, pe care eu le ronțăi cu plăcere în perioadele când anumite fructe nu sunt în sezon.

La fel de fascinantă este și povestea croissantelor franțuzești:

Sau cea a obișnuitelor sandvișuri triunghi:

Mici minuni sunt la tot pasul de noi, precum fructul de ananas, căruia îi ia 2 ani să se dezvolte și pe care noi îl devorăm în câteva minute.

Am momente în care încerc să cuprind cu mintea straturile de infrastructură și sisteme care cumva funcționează împreună ca noi să beneficiem de confort și să ne satisfacem toate capriciile, cândva rezervate doar capetelor încoronate.

Trăim într-o lume minunată, nu-i așa? 🙂

3 Responses

  1. Ciprian Gavriliu
    Jun 20, 2014 - 12:33 PM

    Minunată cu adevărat!

    Reply
  2. Ioan Săbăduş
    Jun 21, 2014 - 05:49 PM

    Totusi, avem de multe ori produse romanesti de cea mai buna calitate si nu stim sa le apreciem la adevarat lor valoare. Produse care sunt folosite pentru cresterea imunitatii.

    Reply
  3. Bogdan Popescu
    Jun 22, 2014 - 04:03 PM

    Cu atat mai mult ar trebui pretuiti oamenii ce ne atrag atentia asupra lucrurilor marunte ce ne pot face viata mai frumoasa!Mai ales cand fac asta fara sa ceara nimic in schimb!Felul in care scrii cucereste pe oricine; aduci buna dispozitie, descretesti fruntile, si inseninezi zilele!Pare simplu, insa nu toti suntem facuti pentru asta, putini reusesc sa vrajeasca literele astfel incat sa ajunga in inimile oamenilor!

    Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.