5 albume de ascultat toamna asta

Dacă te-ai trezit într-o zi înnorată și apăsătoare, sigur ai nevoie de ceva care să-ți însenineze dispoziția. Din punctul meu de vedere, nu e nimic mai revigorant și energizant decât muzica bună de ascultat dimineața, până la serviciu, tocmai bună ca să ignori aglomerația.

Cele 5 albume pe care vreu să ți le recomand sunt din zona trance și dance, piese pe care aș vrea să le ascult la radio și care stau pe repeat de câteva săptămâni deja. Dacă eu nu m-am săturat încă de ele, sunt sanșe mari să-ți placă. 🙂

David Guetta – Nothing but the beat

Francezul știe exact cum să te ridice de pe scaun. Dacă ai impresia că Guetta e doar despre colaborări cu artiști pop și R&B, o să fii surprins de noul lui album. Alături de hit-urile dance ”Little Bad Girl” cu Taio Cruz și Ludacris, ”Without you” cu Usher sau ”Nothing Really Matters” cu Will I. Am, Guetta a așezat piese care aduc a Daft Punk și colaborări cu Afrojack și alții.

Dacă vrei să citești un review ca la carte al albumului, îl găsești aici.

Preferatele mele: ”Titanium” cu Sia și ”Lunar” cu Afrojack.

Kaskade – Fire & Ice

Producătorul american Kaskade are un dar de a lansa piese care îmbină ritmurile muzicii dance de calitate (nu cea care se produce la noi) cu sensibilitatea unor voci superbe. ”Fire & Ice” e un album alcătuit din 2 CD-uri, unul cu variantele energetice, explozive ale pieselor (Fire), iar celelălalt cu remix-urile slow ale acestora (Ice). Deși versurile sunt la fel și sunt folosite aceleași voci, veți crede că ascultați, de fapt, două piese complet diferite.

Kaskade a reușit să mă cucerească definitiv au albumul ăsta, pe care nu mi-l pot scoate din playlist. Ca urmare, îmi doresc enorm să-l văd live! 😀

Am disecat albumul bine de tot, scoțând la iveală tot ce are mai bun Kaskade de dat pe EDMguide. Tot acolo veți găsi și un clip cu Kaskade în studio, povestind despre procesul creativ din spatele ”Fire & Ice”.

Preferatele mele: ”Let me go” cu Marcus Bently, ”Eyes” cu Mindy Gledhill și ”Ice” cu Dada Life și Dan Black.

Moonbeam – The Secret

Rușii de la Moonbeam, în caz că n-ai auzit de ei până acum, au un stil atât de specific și bine conturat, încât o dată ascultați, n-o să-i mai uiți niciodată. O muzică cu un tempo scăzut, cu accente de progressive și sunete care te întrebi dacă nu au fost produse de extratereștri – așa sună piesele lor. Albumul ”The Secret”, ca toate creațiile lor, e capabil să creeze o atmosferă fantastică. E un mix de piese care pune stăpânire pe cameră, care devine aproape palpabilă.

Dacă vrei să descoperi mai multe despre Moonbeam, aici poți citi despre viziunea din spatele albumului și despre arhitectura muzicală a albumului. Trebuie neapărat să încercați să ascultați măcar două piese. Nu va semăna cu nimic din ceea ce știti despre muzica electronică.

Preferatele mele: ”In your eyes” cu Blackfeel Wite, ”Wanderer” cu Emita Carmi și Matvei Emerson.

Cosmic Gate – Wake your mind

Cosmic Gate au lansat la sfârșitul lunii trecute albumul trance al anului. Spun asta fără urmă de îndoială fiindcă rar mi-a fost dat să ascult un album atât de bine închegat. Doar ”No silence” a lui ATB și ”Imagine” a lui Armin van Buuren au mai fost niște produse muzicale de o asemenea complexitate.

Am ascultat ”Wake your mind” cu sufletul la gură de la un capăt la altul. De la linii vocale diafane, de la piese sensibile și melodioase până la beat-uri puternice și synth-uri originale, întreg albumul este de-a dreptul exaltant. Cosmic Gate au dat lovitura cu albumul acesta și acum îmi doresc mai mult ca oricând să-i văd mixând live.

Pe album o veți asculta pe minunata Emma Hewitt, pe Cary Brothers, pe Aruna, pe Alana Aldea, pe Jes și pe Cathy Burton. Andrew Bayer și Arnej au contribuit și ei la album, făcându-l unul iconic pentru muzica trance. Nu aveți scuză să-l ratați. 😛

Desigur, nici acest album nu a scăpat unei analize riguroase, pe care am făcut-o aici.

Preferatele mele: ”Wake your mind” cu Cary Brothers, ”Be your sounds” cu Emma Hewitt, ”All around you” cu Aruna și Myon & Shane 54.

W&W – Impact

Numele albumului celor olandezi sintetizează foarte bine efectul pe care îl are asupra celor care îl ascultă. Toate cele 30 de piese sunt numai bune de ridicat pulsul și de provocat chef de dans. Eu folosesc playlist-ul când mă duc la sală, fiindcă e exact tipul de muzică pe care-l ascult când am chef de o activitate intensă.

O să auziți preponderent piese instrumentale, cu beat-uri puternice și sintetizatoare gata să spargă boxele. Ai grijă însă să nu dai prea tare volumul în căști pentru că o să te alegi cu un țiut de urechi. 🙂

Dacă vrei să afli mai multe despre ”Impact” și cele 30 de creații ale lui W&W, le poți găsi aici.

Preferatele mele: ”Impact”, ”Three O’Clock” cu Ana Criado, ”State of Emergency” cu Emily.

Tu ai ascultat vreunul dintre aceste 5 albume? Ce album ai mai adăuga listei?

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.