Ce ai face daca ti-ai putea accesa toata capacitatea creierului?

Cândva zilele trecute am văzut un film care cumva mi-a scăpat în anul în care a fost lansat. E vorba de Limitless și probabil multora dintre voi le este cunoscut. Ideea filmului pune niște probleme interesante: care ar fi oportunitățile și consecințele capacității de a accesa întregul potențial al creierului uman prin ingerarea unei pastile.

Filmul este foarte antrenant și bine făcut, motive pentru care vi-l recomand, dar acum e timpul pentru ce voiam să vă arăt de fapt. O companie din UK pretinde că a descoperit o pastilă reală care are efectele pilulei din Limitless, numită Modafinil. Iată ce spun aceștia:

Officially its used to treat conditions that cause daytime sleepiness such as narcolepsy, however academics from top universities are using this pill to improve mental energy, focus and exam results.

Clipul de mai jos explică anumite detalii legate de ce conține pastila și cum funcționează, iar curajoșii o pot chiar încerca, gratuit sau plătind cu metode clasice sau chiar mai puțin clasice (Bitcoin).

http://www.youtube.com/watch?v=OeY9IY8HFCY

Personal, nu i-aș încuraja pe cei care sunt suficient de îndrăzneți pentru a testa efectele pastilei, însă nu neg că ideea de a explora potențialul creierului uman este una interesantă și tentantă. Cum ar fi să poți avea la îndemână, ca și când ai căuta într-un fișier, orice amintire, tot ce ai citit sau învățat? Dacă am aveam cu toții IQ-ul crescut, oare cum s-ar schimba lumea? Multe întrebări pentru care, poate, într-o bună zi, vom avea un răspuns. Până atunci, urmăresc cu interes thread-ul de pe Reddit despre acest medicament.

2 Responses

 1. creve
  Mar 14, 2014 - 11:38 PM

  Nici nu vreau să îmi imaginez ce s-ar putea întâmpla dacă oamenii și-ar putea folosi 100% creierul în condițiile actuale când ura și egoismul e tot mai mare.

  Reply
  • Cu o singura conditie
   Jul 12, 2015 - 08:42 AM

   Da, dar daca o sa fie mai inteligenti o sa-si dea seama ca astea nu sunt bune si ne-am uni cu totii, formand o Terra de care s-ar teme pana si extraterestrii invadatori considerati extrem de inteligenti pentru noi ( vezi reptilienii ).

   Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.