Ce îi lipsește orașului tău?

În weekend-ul ce tocmai a trecut m-am bucurat de liniștea unui oraș mic și de pacea interioară pe care ți-o aduce un astfel de loc. Am revenit însă astăzi în aglomerația Bucureștiului, de multe ori obositoare și pe care l-am făcut iar vinovat de lipsa mea acută de timp. Însă de fiecare dată când capitala mă agasează, se revanșează cumva față de mine. De cele mai multe ori îmi face bucurii legate de concerte, conferințe și alte evenimente sau locuri ce îmi readuc aminte de ce am vrut să mă mut aici la 18 ani.

După faptă…

Bucureștiul e o continuă cursă cu obstacole. ”If you can make it here, you can make it anywhere” este o sintagmă care nu se aplică doar New York-ului, ci și capitalei noastre, loc al contrastelor și al descoperirilor zilnice. Am încercat acum ceva vreme să fac un top al celor mai bune branduri din București, însă nu am avut succes. Aș vrea de data aceasta să vă propun o altă direcție de abordare a lucrurilor.

Spuneți-mi ce v-ar plăcea să faceți în orașul vostru, fie că este București sau. Unde v-ar plăcea să mergeți, ce ați vrea să vizitați, ce servicii sau produse vă plac cel mai mult atunci când aveți nevoie de un moment de respiro.

Vă lansez această temă, fiindcă eu cred că e bine să cunoaștem bine lucrurile fundamentale care ne fac fericiți, ca să putem activa aceste pârghii de oricâte ori avem nevoie, când ne simțim copleșiți de împrejurări. Există chiar și oameni care te pot susține să faci acest lucru, precum echipa Groupon România, care caută întotdeauna cele mai bune oferte pentru ca noi toți să ne putem bucura de orașele noastre fără să golim cardul.

Un astfel de exemplu este oferta de astăzi pe care o are Groupon, și anume bilete la etaj cu doar 85 lei (reduse de la 130 lei) la concertul The Cranberries de pe 11 octombrie. Eu am cumpărat de multe ori de pe site și mereu am fost mulțumită de serviciile achiziționate. Ba chiar am devenit și clienta fidelă a unui salon de estetică după ce Groupon ne-a ”făcut cunoștință”. 🙂 Și toate acestea datorită unui serviciu care funcționează și care are o echipă activă care susține promisiunea brandului.

Și răsplată!

Dacă vi s-a făcut dor de un concert bun, așa cum mi s-a făcut și mie, am o veste bună pentru voi! Am o invitație dublă la concertul trupei irlandeze, pe care o puteți câștiga răspunzând, printr-un comentariu, provocării de mai sus:

Ce v-ar plăcea să faceți sau unde v-ar plăcea să mergeți în orașul vostru?
Ce simțiți că lipsește locului în care vă petreceți zilele și nopțile?

Cel mai convingător răspuns, care oferă cele mai persuasive motive, va fi desemnat câștigător și va merge la concertul The Cranberries de la începutul lunii viitoare. Aveți până vineri, 21 septembrie, ora 23:59 să mă convingeți. 🙂

Haideți să vedem împreună cum putem explora fiecare posibilitate de a ne simți bine în acest oraș. Happy people make a happy city, right?

photo credit: mugley via photo pin cc
Sursa foto 2.

LE: Fericita câștigătoare a invitației duble la The Cranberries este Andra! Mulțumesc pentru comentarii, tiza mea, și sper să te distrezi de minune!

8 Responses

 1. Alexandra Calin
  Sep 20, 2012 - 09:36 AM

  Hei,

  Foarte frumoasa poza pe care ai postat-o, cu orasul.
  Eu sunt din Bucuresti si poate ca Bucuresti nu este cel mai frumos oras din lume.
  Nici nu trebuie sa fie, atata timp cat fiecare om isi poate gasi linistea aici si are capacitatea de a vedea partea buna a lucrurilor.
  Pe mine ma leaga de Bucuresti o copilarie foarte frumoasa si niste persoane foarte frumoase si mi-ar fi tare greu sa plec de aici.
  Ce as vrea sa fac in acest oras? Sa imbatranesc frumos aici si sa nu ma tem de nimic. 🙂
  Ce ii lipseste orasului, dar as vrea sa am mereu? Mult soare!! (metaforic vorbind)
  Si unde as vrea sa merg in orasul meu? Pai, la concert The Cranberries.

  Si sper sa merg.

  Iti multumesc! 🙂

  Reply
  • Andra Zaharia
   Sep 21, 2012 - 09:56 AM

   Multumesc pentru comentariu, Alexandra! Maine anunt castigatorii, asa ca stai pe aproape.

   Reply
 2. Andra
  Sep 21, 2012 - 12:30 AM

  Orasului meu ii lipsesc linistea si bunul simt.

  Ii lipsesc oamenii care uita sa lase loc pe partea stanga a scarilor de la metrou, oamenii care uita ca inainte sa intri intr-o cladire trebuie sa-l lasi pe cel care e inauntru sa iasa, ii lipsesc oamenii care zambesc si cei care iti intind o mana de ajutor.

  Timpul liber prin Bucuresti mi-l petrec ori plimbandu-ma aiurea pe strazi, imi place sa mai nimeresc prin locuri pe care nu le-am mai vazut pana acum sau prin locuri care au reusit sa ma faca sa le indragesc prin caldura oamenilor cu care am interactionat acolo (cum ar fi ceainarii si pub-uri in care gazdele au fost amabile de fiecare data cand le-am pasit pragul)
  .
  Cred ca cel mai mult mi-ar placea sa vad rasaritul de pe un bloc.

  Cand eram mica, saream de pe garaje intr-un morman plin de frunze uscate. Cred ca si asta mi-ar mai placea sa fac.

  Mi-ar placea ca uneori “orasul meu urban” sa aiba si momentele lui rurale.

  Reply
  • Andra Zaharia
   Sep 21, 2012 - 09:56 AM

   Multumesc pentru comentariu Andra. Si eu mi-as dori o mare parte din lucrurile mentionate de tine.

   Reply
 3. Andra
  Sep 22, 2012 - 02:19 PM

  Multumesc, ca de la Andra la Andra. Revin cu detalii pe email.

  un weekend cat mai frumos!

  Reply
  • Andra Zaharia
   Sep 22, 2012 - 02:39 PM

   Si tie la fel!

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cu cine ne vedem la The Cranberries? › Groupon Blog Romania
 2. Source of light: Sensation in Romania in 2013 « Andra Zaharia

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.