Cele mai bune articole citite în ultima vreme

În mod obișnuit citesc în jur de 10-20 articole pe zi, fie ele de pe bloguri, site-uri sau alte surse. De cele mai multe ori pun cele mai interesante link-uri pe Twitter sau pe grupul de comunicare, însă am citit câteva articole atât de bine scrise și interesante săptămâna aceasta, încât nu pot să nu vi le împărtășesc.

Să le savurați cu un ceai alături, fiindcă eu tocmai mi-am completat colecția și fiecare aromă mă îndeamnă la un alt tip de lectură.

Why Your Links Should Never Say “Click Here” – O lecție excelentă de usability și user experience design care are ca subiect motivele pentru care nu ar trebui niciodată să folosești ”click aici” ca anchor text pentru link-urile din articolele online. Fiindcă mi-a luat și mie ceva vreme să învăț cum să evit acest lucru, vă recomand articolul fiindcă veți găsi multe sfaturi utile acolo. (via Alex Oda)

“I Went Undercover on America’s Cheating Website” – un reportaj despre rețeaua de dating ashleymadison.com, care are peste 8 milioane de utilizatori care s-au înscris acolo pentru a găsi persoane cu care să-și înșele iubitul/iubita/soțul/soția. E scris foarte bine, iar concluziile sunt diferite față de ce v-ați aștepta.

Policy Tool – am găsit un tool care generează automat o social media policy pentru compania ta. Tot ce trebuie să faci este să răspunzi la 12 întrebări simple. Este o bază excelentă pentru construirea unui document mai amplu, iar întrebările sunt menite să te ajute să descoperi (dacă nu știi deja) factorii de decizie din companie, cui îi revin anumite responsabilități etc.

Este blogul un plan pe termen lung?
– un articol fantastic scris de Dojo cu privire la blogging și veniturile potențiale din această activitate. Sunt complet de acord cu fiecare cuvânt de acolo și vi-l recomand pentru luciditatea cu care este scris și pentru sintetizarea evoluției blogosferei din România.

Mica parte din biblioteca personala

Untrack: Letting Go of the Stress of Measuring – unele lucruri nu ar trebui măsurate sau evaluate, ci trăite, simțite, experimentate. Zenhabits este un blog pe care îl recomand din toată inima și care mă ajută pe mine să lucrez cu mine însămi în anumite privințe. Obsesia măsurării este una pe care o am și eu și de care aș vrea să scap (mă uit foarte des la ceas, îmi număr câte de ore de somn mi-au mai rămas dintr-o noapte etc.).

The Island Where People Forget to Die – povestea unui loc din lume (Grecia, mai exact) în care oamenii chiar trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. Avem de învățat de la ei lucruri simple pe care să le aplicăm obiceiurilor zilnice pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții. Reportajul scris Dan Buettner pentru The New York Times este fascinant.

Voi ce ați citit interesant în ultima săptămână?
Mi-ar plăcea să-mi fac o nouă listă de lectură cu sugestiile voastre.

Fotografii realizate cu Sony NEX-F3, prietenul care mă va însoți în următoarele două săptămâni.

One Response

Trackbacks/Pingbacks

  1. The NEXt big picture « Andra Zaharia

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.