Chic Chambord

De vreun an încoace am început să devin mult mai educată în privința alegerii unei băuturi când ies în oraș, așa că am început să gust câte un cocktail, iar unul bine făcut e destul de dificil de găsit. Joia trecută am descoperit însă locul în care se fac cele mai bune cocktailuri din oraș: Interbelic din centrul vechi, unde îl puteți găsi pe cel mai talentat barman din România, alături de echipa sa minunata.

Mixologia ca artă și seducție

Într-un decor elegant, o atmosferă boemă și cu o muzică minunată pe fundal, bloggerițele s-au adunat pentru a trece, pe rând, în spatele barului și pentru a învăța cum să mixeze licorile, asemenea unui parfum. Ocazia ne-a fost oferită de Chambord, un lichior delicious de zmeură neagră, produs în Franța, pe valea Loirei. Se spune că regele Louis al XIV-lea l-ar fi introdus într-una din vizitele sale la Château de Chambord, așa că originea regală a lichiorului Chambord e bine pusă în evidență în cocktailuri delicioase.

Eu am creat Creamy Fresh, un cocktail aromat cu Chambord, Finlandia Blackcurrant, sirop de zahăr, suc de lămâie și lemongrass, care au rezultat într-un cocktail plăcut ca o seară frumoasă de vară petrecută în doi. Și mă bucur că prezența cocktailului meu nu este doar una efemeră, fiindcă îl puteți găsi în Chic Cahier de la Interbelic.

Creamy Fresh by Andra Zaharia

Iar dacă vrei să petreci o seară minunată alături de prietenele tale, învățând cum să armonizezi arome și nuanțe și testând licorile pe piele, ca și cum ar fi parfumuri rafinate, poți merge în fiecare joi, începând cu 15 noiembrie, între 18:00 şi 20:00 la Interbelic pentru a-ți crea propriul cocktail. Acesta va rămâne în ChiC Cahier, iar cel mai comandat cocktail până la finalul lunii va câștiga o ședință cu parfumierul Alexandra Paven (Createur 5 d’Emotions) pentru a-și descoperi parfumul ideal.

Concentrare de ”elevă” ascultătoare 🙂

Eu m-am simțit excelent între prietene, jucându-ne cu propria imaginație și învățând despre mixuri noi, așa că plănuiesc să revin în Interbelic pentru seri frumoase, însoțite de cocktailuri cu Chambord.

Cin cin!

PS: Dacă nu mă credeți pe cuvânt, iată cât de mult i-a plăcut și lui Anne-Marie și lui Carmen.

One Response

Trackbacks/Pingbacks

  1. Va invit la un cocktail!

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.