9 Responses

  1. Lucian
    May 09, 2011 - 02:07 PM

    Cea mai mare problemă de securitate a rețelelor sociale este reprezentată de naivitatea utilizatorilor. Sunt puțini cei care se gândesc de două ori la utilitatea unei aplicații pe facebook înainte să-i ofere permisiuni asupra datelor introduse în profil. Asta vorbind de securitatea informatică, pentru că în speță, în articol despre ea vorbim.

    Însă securitatea individului, este amenințată, dacă putem fi mai evazivi, chiar până la nivel fizic. Dacă mă laut pe twitter (care are funcția de geolocație activată) că sunt cu amanta mea x-uleasca, al cărei soț îmi urmărește activitatea, i-ar putea fi mai ușor să vină cu drujba după mine. 😉 vezi, Și caracteristicile astea ale rețelelor sociale, sunt cu dublă utilizare.

    Și asta doar din cauza / datorită faptului că uneori reacționăm în online fără să ne ridicăm problema asupra faptului că activitatea noastră este în mare măsură publică.

    Reply
  2. Andu
    May 09, 2011 - 02:19 PM

    in afara concursului (am deja licenta)

    Oricat de multe masuri de securitate ar avea o retea sociala tot vor exista brese prin care diverse “programe rau intentionate” sa le zicem vor face probleme utilizatorilor. Cred ca informarea utilizatorilor ar reduce drastic consecintele acestor virusi informatici. Sunt consternat de gradul scazut de informare al unor prieteni de-ai mei (oameni foarte inteligenti si responsabili IRL).

    E ca in sex, mai bine te asiguri tu…decat sa regretati amandoi 🙂

    Reply
  3. AndAleCo
    May 09, 2011 - 02:40 PM

    Parerea mea e ca principala problema o constitue accesul politiei fara nici un mandat special la informatiile utilizatorului. chiar si cele care nu sunt facute publice

    Reply
  4. AndAleCo
    May 09, 2011 - 02:42 PM

    De asemenea prin intermediul unei aplicatii, contul poate suferii avarii destul de usor. Avand in vedere ca exista sute chair mii de aplicatii carora le sunt date permisiunea sa accesese contul

    Reply
  5. Cristi
    May 09, 2011 - 02:49 PM

    Cea mai mare problema e userul in sine. Degeaba vorbim despre ideea de brese de securitate si despre cum sa le acoperim, atata timp cat vor ramane in continuare useri care habar n-au despre ce vorbim noi aici. Pentru ca atunci nu va avea nici macar idee ca ar fi bine sa se protejeze.
    Si daca nu se va proteja, va fi infectat foarte usor (de vreo aplicatie in cazul Fb) si va da la randul lui “infectia” si altora, care desi in general incearca sa se protejeze, atunci vor primi cu o oarecare incredere aplicatia/requestul, pentru ca vine de la cineva cunoscut. Iar de aici lucrurile sunt tot mai simple.

    Reply
  6. mvphotomag
    May 10, 2011 - 07:55 PM

    Cea mai mare problema este ca Hackerii sunt mereu cu un pas inaintea firmelor producatoare de antivirusi.
    Personal m’am saturat de licente cumparate , ca de , am vrut sa fiu cetatean corect si sa’mi cumpar programe antivirus , sistem de operare cu licenta si la ce mi’a ajutat?
    Nu as vrea sa jignesc pe cineva dar increderea mea in programele antivirus este cam 0 barat.

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Concurs Bitdefender: despre securitatea telefonului tau | Andra Zaharia
  2. Concurs Bitdefender: despre factorul uman | Andra Zaharia
  3. Castigatorii concursului BitDefender | Andra Zaharia

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.