Cultura sustinerii

Șansa de a lucra într-un domeniu nou m-a ajutat foarte mult să observ detaliile unui mediu diferit de cele pe care le-am experimentat până acum. Sunt încă în plin proces de învățare și sedimentare a cunoștințelor pentru zona de antreprenoriat, dar am descoperit un element semnificativ, care mă motivează tare mult.

Cultura antreprenorială este una a susținerii reciproce. Poate nu sună suficient de spectaculos și nici nu e demn de vreun titlu care să genereze multe click-uri, însă acest fapt marchează o schimbare importantă de mentalitate în rândul generațiilor care vor defini viitorul sferei de business de la noi și din lume.

Importanța culturii antreprenoriale este dată nu doar de cifrele în creștere, ci și de nevoia unui nou model de organizare și funcționare a afacerilor și companiilor: un model mai dinamic, mai flexibil și mai productiv. Antreprenoriatul evoluează și eliberează oamenii pentru a-și urma calea visată, care nu e deloc ușoară, însă care este un scop autentic.

Tot acest avânt ușor idealist al meu se hrănește din exemplele pe care le văd în fiecare zi la How to Web sau la TechHub Bucharest: oameni care muncesc enorm pentru a construi afaceri durabile, de cele mai multe ori nu pentru bani, ci pentru un ideal, pentru a menține și crește o echipă și pentru a genera ceva ce contează.

Văd antreprenori care se ajută zilnic între ei, indiferent de nivelul la care au ajuns. Văd oameni cu mintea deschisă, care împărtășesc din experiența lor, care dau sfaturi fără să taxeze asta la oră. Văd echipe lucrând împreună pentru a consolida și pentru a crește un ecosistem care va genera în viitor locuri de muncă, oportunități de învățare, produse inovatoare și servicii care ne fac viața mai ușoară.

Competiția există, desigur, însă este una sănătoasă, motivantă. Se învață din eșecurile proprii sau ale altora și nu se arată cu degetul. Și se muncește enorm.

Și dacă nu mă credeți pe cuvânt, vă aștept în fiecare joi la TechHub pentru discuții pe teme legate de antreprenoriat și tehnologie, ca să convingeți de această mentalitate care aduce cu sine o schimbare uriașă.

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.