Cum sa incepi un obicei nou de #ZiuaFericirii

Astăzi, 20 martie, e Ziua Mondială a Fericirii, prilej de bucurii mai mici sau mai mari, dar care, adunate, ne aduc acea stare de liniște sau exaltare care am dori să nu se sfârșeacă niciodată.

În ultimii 2 ani am lucrat intens cu mine însămi, pentru a găsi echilibrul de care aveam nevoie și continui să fac asta în fiecare zi. Am învățat să mă cunosc mai bine, să-mi ascult corpul, să limitez influențele exterioare și să iau decizii mai bine gândite și mai puțin grăbite. Pe scurt, am găsit câteva elemente din ”rețeta fericirii” și încerc să adaug noi ingrediente ori de câte ori am ocazia.

Din experiența mea, am văzut că o serie de obiceiuri contribuie la o stare de bine, de liniște interioară care ne ajută să fim oameni sănătoși, productivi și fericiți. Le împărtășesc cu voi în speranța că vă pot fi de folos.

Alege unul dintre gândurile de mai jos și fă-ți un obicei din a reflecta asupra lui în fiecare zi, aplicându-l de fiecare dată când ai ocazia:

 • Ai răbdare cu tine și cu ceilalți. Nu cere prea mult de la tine, nu-i blama pe ceilalți dacă nu fac lucrurile în felul tău.
 • Observă nuanțele și evită extremele. E bine să-ți expui opiniile fără a încerca, neapărat, să-i convigi pe ceilalți să te urmeze. Dacă ei rezonează cu mesajul, atunci bine. Dacă nu, treci mai departe fără să pui la suflet.
 • Apreciază oamenii din jur și spune-le asta (fiindcă acest lucru se întâmplă mult prea rar).
 • Bucură-te de lucrurile importante din viața ta. Oricât de proastă ar fi o zi, întotdeauna are și un element pozitiv.
 • Ține un jurnal al fericirii. Eu am o agendă frumoasă în care îmi notez un lucru care m-a făcut fericită în fiecare zi. Chiar și acum, când sunt în casă cu o viroză care mă chinuie, am reușit să găsesc un lucru bun, care-mi face viața mai frumoasă. E absolut încântător să te uiți la final de an și să constați că ai strâns atâtea amintiri frumoase și oameni buni alături.
 • Orice ai face, pentru tine sau pentru cei din jur, fă-o sincer și cu implicare. Vei spune că oamenii buni nu sunt apreciați, însă, din experiența mea, am văzut că nu e deloc adevărat.

  Și, dacă vrei să te alături unui grup de oameni la fel de preocupați de bine și frumos, află că Inițiativa pentru Fericire pune la cale o vizionare a filmului ”Hector and the search for happiness”, un film care se află și pe lista mea ”de văzut”. Ba chiar au pus la cale și mai multe evenimente unde se împart voia bună și energia pozitivă și nu doar pentru că e vineri. 🙂

  10407408_876449272418620_1067698776820240245_n

  Leave a Comment

   

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.