Head shot de blogger

De când mă știu, nu mi-a plăcut niciodată prea mult să fac poze. Fie că mi se părea că nu știu să ”stau la poză”, fie că mie se părea că nu sunt deloc fotogenică, preferam întotdeauna să fac eu poze altora sau peisajului, când eram în vacanțe. Însă sămbâta trecută am realizat că e păcat să ratez multe amintiri frumoase doar pentru că îmi lipseau câteva cunoștințe elementare despre cum să pozezi pentru a face din aparatul foto un prieten.

Sâmbătă am avut prima mea ședință foto profesionistă, la care am avut ocazia să particip la invitația Sabinei, căreia țin să-i mulțumesc. Înarmată cu multă energie și rochiile preferate, am plecat spre locul cu pricina pentru a mă întâlni cu Raluca, Lavinia și Corina, cu care urma să petrec o după amiază minunată.

Cum îmi e obiceiul, am ajuns prima, dar nu m-am simțit deloc stingheră, fiindcă Marcel și Adrian m-au primit cu zâmbete și relaxare, exact ce-mi trebuia pentru a depăși teama de nescunoscut în privința ședinței foto. Adăugați la acest peisaj 3 fete gata de pozat, o Sabina plină de energie și o Lucica talentată și vă puteți face o idee despre ce a urmat.

Machiajul

M-am lăsat pe mâinile Lucicăi fără teamă, deși nu mă mai machiase nimeni până acum în afară de mine, și bine am făcut, fiindcă rezultatul a fost exact pe placul meu, ba chiar mi-a dat și un imbold să folosesc rujuri în culori mai intense, lucru pe care nu l-aș fi făcut până acum. M-am convins astfel încă o dată că un machiaj profesionist nu îți va încărca tenul și nu va da un aspect artificial feței, ci va evidenția delicat anumite trăsături. Am invidiat-o pe Lucica pentru colecția ei de pensule, instrumente esențiale în realizarea unui machiaj frumos, dar plănuiesc să încep și eu să achiziționez mai multe.

Headshot-ul

Odată pregătită, Marcel m-a invitat în mijlocul decorului atent construit pentru prima serie de fotografii. Am ascultat cu atenție indicațiile lui și în câteva minute uitasem de stângăcia mea în fața camerei foto fiindcă aveam în față un profesionist care știa cum să-și regizeze cadrele. Am fost absolut uimită de ce poți face folosind lumina potrivită, decoruri profesioniste și un aparat performant. Când am văzut pentru prima dată pozele aproape nu mă recunoșteam. A fost o transformare nu doar la nivel de fotografie, ci și în interiorul meu, fiindcă m-am eliberat de o teamă pe care o aveam de mult. Următorul set de fotografii m-a găsit mai încrezătoare în mine și în largul meu, iar meritul îi aparține în totalitate lui Marcel, căruia vreau să-i mulțumesc pentru profesionalism și răbdare.

Ședința foto a avut tema tipului de fotografie head shot, care se concentrează asupa chipului subiectului fotografiat, un tip de portret care izolează persoana din cadrul de elementele din jur, focalizând pe ochi și expresia feței. O astfel de fotografie poate fi extrem de expresivă, o cale de a descoperi noi valențe ale personalității, ale altcuiva sau chiar proprii, așa cum mi s-a întâmplat mie.

Corina, Raluca și Lavinia au scris și ele despre experiența lor, iar băieții nu s-au lăsat nici eu mai prejos, Mariciu deja dezvăluind secretul fotogeniei, Ionuț fiind his usual happy self iar Andrei având o experiență similară cu a mea.

Până vom vedea împreună rezultatul final, vreau să le mulțumesc din suflet lui Marcel și studioului său, care ne-a oferit o experiență memorabilă. De asemenea, mulțumim Pepsi România pentru că ne-a menținut ridicat nivelul de energie pe parcursul celor 5 ore de ședință foto.

O scurtă privire behind the scenes puteți arunca aici, iar un moment de tandrețe ca între fete aveți aici:

5 Responses

 1. Lavinia Biberi
  Sep 04, 2012 - 03:43 PM

  Poza asta cica “te vindeca de toate bolile”. :))) Un amic o are deja pe telefon, incantat, bucurie mare.

  Reply
  • Andra Zaharia
   Sep 05, 2012 - 05:20 PM

   Trebuie sa fie un dram de adevar acolo. 🙂

   Reply
 2. Lucica Radu
  Sep 04, 2012 - 06:54 PM

  multumesc mult pentru cuvintele frumoase 🙂
  Asa cum v-am mai spus, frumusetea voastra este naturala, eu doar am pus-o in evidenta! 🙂

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Râzi cu dinți! | bunescu.ro - Logoreea mă iubeşte. Eu o înşel uneori.
 2. Față în față cu tine | Andra Zaharia

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.