Heineken craked the case on social media

Așteptam de ceva vreme să se încheie campania Heineken ”Crack the case” ca să pot scrie despre ea, fiindcă, în opinia mea, este una dintre cele mai bune campanii din România și din lume realizate anul acesta. Niciodată nu mi-am imaginat că un brand de bere va ajunge să fie plasat într-una dintre cele mai longevive serii de filme din istoria cinematografiei, mai ales când atâtea alte branduri de băuturi alcoolice sunt în competiție pentru un loc în prestigioasa peliculă. Desigur, este vorba de aventurile lui James Bond și de întregul univers construit în jurul acestui personaj.

Într-un articol despre modul în care a evoluat product placement-ul în filmele cu Bond, Business Insider enumeră Pan Am, American Motors, BMW, Avis, L’Oreal, Aston Martin, Revlon, Coca Cola, Omega, Sony, Avon și Virgin Atlantic printre brandurile care au apărut în aceste filme de-a lungul timpului. Faptul că Heineken a ajuns să fie vedeta de anul acesta care completează universul Bond este rezultatul unui efort constant de a construi o personalitate distinctă pentru acest produs.

Despre impecabila continuitate în branding pe care o demonstrează Heineken am mai scris și la începutul anului, iar întreaga evoluție a sa îmi demonstrează că standardele impuse sunt susținute cu succes. Mă încântă mai ales armonizarea perfectă a activităților de brand gândite global și aplicate la nivel local. Totul pare țesut din aceeași fibră, cu eleganță și fără pauze, desfășurându-se constant și coerent în toate țările în care Heineken este prezent (mai mult de 70 la număr).

Crack the case

”Crack the case”
este una dintre campaniile mele preferate e anul acesta, fiindcă execuția ei a fost una frumos de urmărit și de analizat. Pornind de la anunțarea campaniei, am urmărit cu plăcere toate elementele care au compus-o, unul mai surprizător decât celălalt.

Pentru publicul de pe Facebook, a fost aplicația dedicată, care este concepută și realizată splendid, cu elemente din film, cu personajul feminin din Skyfall și cu abilitatea de a te introduce în starea de spirit specifică peliculei. De la muzică, animație și până la elementele grafice, totul se îmbină cu succes.

Pentru bloggeri, primirea misterioasei serviete și a codului secret pentru a o accesa a fost încă una dintre surprizele plăcute a cărei execuție am admirat-o. Fie că a fost înmânată de niște tineri arătoși sau primită direct, servieta a intrigat și a impresionat plăcut. Acum mă bucur să am și eu acasă sticla colecție specială James Bond – Skyfall, care arată foarte bine.

Pentru publicul larg, a fost cursa pentru indiciile necesare pentru a dezlega misterul servietei din centrul vechi al Bucureștiului. Participanții au avut de parcurs un traseu din care trebuiau sa adune indiciile necesare pentru a deschide servieta și pentru a câștiga o călătorie de 3 zile la Londra, în stil James Bond, și o cină alături de frumoasa Severine, noua prezență feminină ce îi va sta alături lui Bond în Skyfall. Și bloggerii au făcut parte din acest treasure hunt, lideri de opinie cu care Heineken știe să păstreze o relație frumoasă.

Să nu uităm să de faptul că nu a fost neglijat nici canalul TV, iar reclama cu Daniel Craig pentru Heineken este delicioasă, realizată în stilul ”The Date”, cu un ritm alert, umor și eleganță.

Premiera Skyfall va avea loc atât la IMAX din Cinema City Cotroceni (unde va începe să ruleze pentru public de joi noapte), cât și la Grand Cinema Digiplex Băneasa, printr-o petrecere black tie (aici filmul va începe să ruleze tot de joi noaptea).

Felicitări Heineken pentru campania excelentă!
Eu una abia aștept să merg la IMAX să mă bucur de noul film cu James Bond și de un Heineken. Voi?

2 Responses

 1. Ionut
  Oct 22, 2012 - 01:56 PM

  Super tare reclama.

  Reply
  • Andra Zaharia
   Oct 22, 2012 - 01:57 PM

   Ma bucur ca-ti place, Ionut! Si mie mi s-a parut foarte bine realizata.

   Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.