Ministry of Sound: Made in London

Știu că v-am rămas datoare cu ultima parte a călătoriei de la Londra și o pregătesc pentru vineri. Până atunci vă invit să citiți povestea primei și celei de-a doua zile. Trebuie, însă, să recunosc că am regretat faptul că în timpul scurtei vizite în capitala britanică nu am avut timp și energie să mergem într-un club, ca să văd atmosfera de acolo. Desigur că mi-ar fi plăcut la nebunie să merg în Minsitry of Sound, clubul care de peste 11 ani dă tonul muzicii electronice britanice și europene.

Despre Ministry of Sound

Fondat în 1991 de către DJ Justin Berkmann și James Palumbo, clubul MoS a fost conceput pentru a aduce muzica electronică din SUA în UK, fiind dedicat sunetului pur, fără artificii spectaculoase care să creeze un show. Singurul punct de concentrare pentru viziunea lui Berkmann era muzica. De aceea clubul a fost primul din UK care a primit o licență care le permitea clienților să danseze 24/7, deși în primii 3 ani de existență nu au obținut licența pentru a comercializa alcool.

Patru ani mai târziu, în 1995 (când eu eram clasa a doua), Ministry of Sound și-a fondat label-ul cu același nume, lansând apoi numeroase compilații și single-uri celebre. Conceptul s-a extins până în Australia și America, state care au propriile lor versiuni ale viziunii de origine britanică.

Brand-ul MoS s-a extins atât de mult, încât a ajuns să producă îmbrăcăminte, canale personalizate pentru telefonie mobilă, sisteme audio, parfumuri și chiar vodkă. În mod clar MoS a devenit un brand de lifestyle, care reflectă apetitul englezilor pentru inovație, pentru diferit și care păstrează farmecul lor subtil.

Check in at Ministry of Sound: Made in London

Sunt norocoasă că, deși nu am pus piciorul în niciun club londonez, vine clubul la mine. 🙂 Xteria îl aduce pe Patrick Hagenaar, DJ-ul rezident din Ministry of Sound Londra, chiar în București, pe 29 septembrie. Puteți citi un interviu cu acesta pe site-ul Xteria, pe care veți mai găsi o mulțime de detalii despre eveniment.

Alături de Hagenaar îi vom asculta mixând și pe Stefano Noferini, Robert Babicz și pe Popof, de care am auzit numai de bine. Sunt foarte curioasă de întreaga experiență, fiindcă am o sete acută de muzică nouă și bună, de descoperit artiști noi și de încercat alte subgenuri ale EDM.

Și fiindcă nu m-aș simți la fel de bine la concert dacă nu aș ști că măcar unul dintre cititorii mei este acolo, vă propun un concurs care va ține o săptămână, de astăzi și până miercurea viitoare (26 septembrie). Câștigătorul va primi o invitație dublă la concertul de săptămâna viitoare, pentru o experiență muzicală londoneză autentică.

Tema concursului este să-mi spuneți ce ați face voi dacă ați conduce Ministry of Sound, nu clubul, ci un Minister al Sunetului care să conducă prin muzică lumea în care trăim. Cel mai creativ sau amuzant răspuns va fi premiat cu invitația dublă la Ministry of Sound: Made in London și va avea ocazia să mă vadă în prim plan cum mă dezlănțuiesc eu pe beaturile preferate. 🙂

Dacă sunteți în căutare de inspirație, nu uitați să intrați pe pagina de Facebook a evenimentului. Abia aștept să văd cum credeți voi că muzica poate face lumea mai bună. Succes tuturor!

6 Responses

 1. Lorant
  Sep 24, 2012 - 10:33 AM

  Interesanta povestea MoS-ului ;), dar la fel de interesanta este si povestea dezvoltarii muzicii electronice in Regatul Unit, cu primele “partyuri” si rave-uri. Iti recomand acest documentar http://www.youtube.com/watch?v=YTaxGPrg5ew (poate l-ai vazut).

  Reply
  • Andra Zaharia
   Sep 24, 2012 - 11:26 AM

   Multumesc, Lorant! Nu il vazusem, dar chiar e foarte interesant. La concurs nu vrei sa participi? 🙂

   Reply
 2. Daniel Alecsandrescu
  Sep 24, 2012 - 06:44 PM

  Pornind de la celebrul motto “life without music would be a mistake”, si revenind la tema concursului pot spune ca daca as fi directorul general MoS, as incerca sa implementez cultura muzicii electronice in randul cat mai multor tineri sub egida Ministry Of Sound prin introducerea ca materie de studiu optionala a istoriei si culturii muzicii electronice in cadrul scolilor si liceelor din intreaga lume !!!
  Pentru a intari aceasta initiativa, la un internal de timp stabilit de Ministry Of Sound as invita diversi reprezentanti si DJ’s ai label-ului pentru a auzi direct de la acestia despre curentul numit EDM si cum acesta, practic a schimbat intreaga lume. In plus, pentru starnirea interesului vis-a-vis de muzica electronica, as organiza regulat concursuri legate de tot ceea ce inseamna EDM la nivel global cu premii precum excursii pentru cateva saptamani la sediul MoS, in Londra, (transport si cazare suportate de MoS) pentru a se putea vedea exact cum se desfasoara activitatea acolo si care sunt parerile celor care practic “mananca asta pe paine” !!! 😀
  O alta idee primordiala ar fi infintarea cat mai multor scoli de DJ-ing, pentru ca tinerii talentati si dornici de afirmare, sa se poata perfectiona si totodata promova in acelasi timp.
  Consider ca in acest mod multi tineri vor fi mai atrasi si mult mai interesati de ceea ce inseamna acest fenomen care de la an la an pare sa aiba si mai mare amploare, fiind un lucru de laudat si apreciat totodata !!! 🙂

  Reply
  • Andra Zaharia
   Sep 24, 2012 - 06:48 PM

   Wow! Foarte tare Daniel! Multumesc tare mult pentru comentariu. Daca se infiinteaza vreodata un Ministry of Sound, eu pe tine te votez! Cred ca ar trebui sa tinem legatura.

   Reply
   • Daniel Alecsandrescu
    Sep 24, 2012 - 08:53 PM

    Danke schon Andra! 😀 Pot spune ca a fost inspiratie de moment. Si da, chiar mi-ar face placere si mie sa tinem legatura! 🙂

    Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.