Music so good it Hurts

Așteptam de 2 ani acest concert, la care visam cu ochii deschiși din prima clipă când am auzit ”Wonderful life”. Am ascultat albumele lor, savurând perspectiva lor asupra dragostei, descompusă la nivel organic. Nu am reușit să-i văd în niciuna dintre dățile când au fost în România și tare mi-a părut rău. Dar se pare că totuși am făcut ceva bun în lume, fiindcă anul acesta am fost la 3 metri de scenă și m-am bucurat de fiecare piesă.

În opinia mea, Hurts nici măcar n-ar fi avut nevoie de un opening act, fiindcă show-ul lor a fost ceva total diferit de orice ar fi putut face o trupă de la noi. Theo și Adam au avut o intrare teatrală, așa cum le e stilul. Siluetele conturate de reflectoare și primele acorduri ale piesei ”Exile”, care dă și numele ultimului album și al turneului, au făcut ca publicul (90% feminin) să explodeze de bucurie. Tensiunea dramatică a fost menținută la cote înalte în timpul spectacolului, punctată fiind de puseuri de energie și piese care copleșeau publicul.

concert hurts bucuresti 2013 (4)

Theo știe foarte bine să atragă publicul într-un joc misterios și pe alocuri periculos, construit din simboluri, gesturi și note muzicale, iar fanele sunt absolut hipnotizate de prezența sa. Trandafirii albi aruncați în public au avut un efect vecin cu isteria în rândul domnișoarelor din public și e cert că Theo știe foarte bine cum să-și folosească șarmul de care dispune.

concert hurts bucuresti 2013 (5)

Muzica celor de la Hurts și show-ul loc e ca o purificare prin foc, ca o spălare de păcatele fostelor relații nereușite, căreia îi urmează devotamentul complet față de dragostea ce umple clipa prezentă. Iubirea despre care cântă ei este una în care binele și răul se amestecă, uneori izbucnind în conflicte violente, iar alteori dizolvând limitele dintre cele două lumi.

concert hurts bucuresti 2013 (3)

Contactul vizual pe care Theo îl face cu publicul merită să te strecori către un loc cât mai aproape de scenă, pentru a te bucura cât mai intens de un show regizat perfect, în care lumina, umbrele și muzica divină se îmbină pentru un efect de neuitat. E o experiență spirituală, aproape religioasă.

concert hurts bucuresti 2013 (2)

Pentru mine a fost un vis împlinit. Am cântat toate piesele alături de ei, încât aproape am rămas fără voce. Anul acesta a fost un an bun pentru a-mi trăi visele și mă simt incredibil de norcoasă.

concert hurts bucuresti 2013 (1)

Și ca un dar de la doi dintre DJii mei preferați, Alesso și Calvin Harris, am primit de la univers și o piesă realizată de aceștia în colaborare cu Theo de la Hurts! Sunt trei stiluri total diferite, a căror întâlnire a dat naștere unui viitor hit. Enjoy ”Under control”:

http://www.youtube.com/watch?v=vY77Kkw-yUc&noredirect=1

2 Responses

 1. Livia
  Oct 14, 2013 - 05:25 PM

  A fost frumos! M-am ofticat că nu am prins nici macar o floare de la Theo. :))
  Îmi pare rău că nu ne-am văzut nici de data asta…

  Reply
  • Andra Zaharia
   Oct 14, 2013 - 08:38 PM

   Ne vedem cu siguranta data viitoare!

   Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.