OneRepublic la Bucuresti sau cum ne-am regasit intr-un concert fermecator

Peste 5000 de oameni aplaudând în sincron.

Peste 5000 de oameni bucurându-se că trăiesc o clipă unică de încântare absolută, cântând la unison:

Hope that you spend your days, but they all add up
And when that sun goes down, hope you raise your cup
Oh, I wish that I could witness all your joy and all your pain
But until my moment comes, I’ll say

Acesta e un crâmpei din ce a însemnat concertul OneRepublic de joia trecută de la Arenele Romane. Dar ca acesta au fost multe alte momente extraordinar de frumoase.

Am așteptat cu mult entuziasm venirea celor de la OneRepublic și când am ajuns la Arenele Romane mi-am dat seama că nu sunt singura care a simțit astfel. Concertul trupei americane a umplut locul evenimentului cu mii de oameni nerăbdători să cânte piesele preferate alături de artiștii pe care îi admiră.

Pregătirile au durat aproximativ jumătate de oră, timp în care a plouat cu spor. Ca de fiecare dată, al doilea cel mai aplaudat om care a călcat pe scenă a fost inginerul de sunet, care mereu creează așteptări în rândul publicului. 🙂

A photo posted by Ionuț Bunescu (@ionutbunescu) on

Puțin după ora 21:30, Ryan Tedder și colegii săi de trupă au intrat în sfârșit pe scenă, în uralele tuturor. Ploaia s-a oprit chiar înainte de ieșirea lor din culise, ca un mic miracol. 🙂

Cei mai entuziaști membri ai publicului s-au aflat cu siguranță în spatele meu: două fete de vreo 16 ani strigau cu bucurie către Ryan și s-au făcut auzite destul de bine de câteva ori. Le-am înțeles perfect entuziasmul, fiindcă și eu aș fi fost nemaipomenit de entuziasmată să-i fi văzut pe Backstreet Boys. (Și probabil nici acum n-aș refuza un concert al lor. 😛 )

Concertul a început cu o piesă cu ritm moderat – ”Light it up” – menită să stârnească apetitul nostru pentru mai mult. Și ce a urmat a fost excelent!

M-a surprins într-un mod extrem de plăcut exuberanța solistului Ryan Tedder, care n-a stat o clipă pe loc cât a fost pe scenă! Mi se pare că artiștii americani au o formare diferită față de ”școala de entertainment” europeană și că reușesc să se exprimă cu mai multă ușurință în fața publicului.

A photo posted by onerepublic (@onerepublic) on

Ryan a cântat, a dansat, a sărit, a cântat la pian și la chitară, a fluturat steagul lui Pandutzu, a vorbit cu noi, ne-a dat energie și ne-a transmis în mod autentic emoțiile cuprinse în piesele lor. A fost un showman desăvârșit!

Am ascultat, pe rând, mai toate piesele preferate, printre care: “Stop and Stare”, “Apologize”, “All We Are”, “Say (All I Need)”, “All the Right Moves”, “Secrets”, “Good Life”, “Counting Stars”, “Everybody Loves Me”, “What You Wanted”, “Preacher” și “Something I Need”.

Au fost momente pline de emoție, de entuziasm și de euforie, pe care aș vrea să le retrăiesc cât mai des.

Ryan a avut o prestație vocală impecabilă, sunetul a fost excelent și publicul a fost receptiv și entuziast, pe măsura concertului. Atmosfera a fost, prin urmare, extraordinară, de o efervescență pe care mi-aș dori să o regăsesc mai des în rândul publicurilor de la concertele din România.

Deși concertul a avut rolul de a susține ultimul album lansat – Native (2013) – am apreciat foarte mult că au cântat o mulțime de piese și de pe albumele Dreaming Out Loud (2007) și Waking Up (2009).

Tot timpul am senzația că OneRepublic sunt noi pe piața muzicală, dar iată că au trecut 10 ani de la lansarea piesei ”Apologize” alături de Timbaland, care a propagat trupa americană în atenția iubitorilor de muzică din toată lumea.

Repertoriului propriu OneRepublic i-au adăugat 3 cover-uri emoționante: “Stay With Me” a lui Sam Smith, “Budapest” a lui George Erza și “What a Wonderful World” a lui Louis Armstrong. Toate s-au bucurat de o primire caldă din partea publicului, care a cântat mai toate piesele alături de Ryan. Pun pariu că n-am fost singura cu voce răgușită a doua zi. 🙂

Am avut parte și de un solo la chitară din partea lui Zach Filkins, omul alături de care Ryan Tedder a fondat OneRepublic în 2002. Ne-a impresionat suficient cât să-l ținem minte toată viața!

Finalul a fost spectaculos: pe piesa ”If I lose myself tonight” remixată de Alesso, care este una dintre cele mai fericite întâlniri între genul pop-rock și muzica electronică!

Tobe, confetti și o transmisiune live pe Meerkat au făcut din momentul de final o clipă unică, perfect ritmată de aplauzele noastre!

OneRepublic-Arenele-Romane-Bucuresti-4-iunie-2015-23
Sursa foto: iConcert.

Din păcate, publicul nu a stat să ceară bis, ceea ce mi s-a părut o pierdere pentru noi, dar cred că lumea adunase prea multă apă de ploaie în pantofi ca să mai reziste.

Eu am savurat fiecare clipă la intensitate maximă și m-am bucurat că am luat decizia de a lăsa telefonul acasă.

Nu am nicio poză și nicio înregistrare de la acest concert, dar am atât de bine întipărită în minte experiența, încât nici nu-mi trebuiesc. Și oricum le găsesc pe net. Cred că o mai fac așa, fiindcă mi-a prins tare bine să trăiesc momentul în loc să încerc să-l surprind pentru posteritate.

Acum mă delectez cu noua colaborare a lui Ryan Tedder cu Alesso, pentru piesa ”Scars” de pe noul album al DJ-ului numit ”Forever”.

Ne vedem la următorul concert!

Sursa foto featured: iConcert – galerie foto completă de la concertul OneRepublic.

2 Responses

 1. Oana Pricop
  Jun 10, 2015 - 02:23 PM

  Big Like!!!

  Reply
  • Andra Zaharia
   Jun 10, 2015 - 03:20 PM

   Ma bucur ca ti-a placut, Oana!

   Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.