Prietenelor mele

De vreo săptămână am o stare de bucurie continuă, în ciuda virozei împotriva căreia am luptat cu sârg zile bune. Știu exact de unde vine bucuria aceasta și cum se amplifică starea de bine, motiv pentru am simțit nevoia să trimit un pic de energie pozitivă în univers.

Începutul poveștii

În avântul entuziasmului specific vârstei de 18 ani nu m-am întâlnit decât rareori cu teama de necunoscut. Ca mulți dintre voi, și eu m-am mutat în București pentru a merge la o facultate bună, lăsând în urmă prietenii mai mult sau mai puțin strânse, locuri familiare și ordinea lumii mele până la acel punct.

În Focșani m-am mai întors doar ca să stau cu familia, să mă bucur de ei și să petrecem zile frumoase împreună. În rest, recunosc că m-am înstrăinat destul de mult de orașul natal, pe care îl apreciez în continuare, însă care mai e ”acasă” doar pentru că părinții mei sunt acolo.

În toamna acestui an se fac 9 ani de când stau în București, 9 ani în care orașul acesta care nu doarme niciodată mi-a devenit casă. M-am obișnuit cu străzile sale, cu ritmul său, m-a obosit în unele zile și m-a entuziasmat în altele, dar cel mai drag îmi e pentru faptul că aici mi-am cunoscut cele mai bune prietene.

Venite de prin toate părțile țării, ca și mine, sau bucureștence get-beget, prietenele mele sunt caractere cum rar întâlnești. Și asta nu-i doar opinia mea, ci și a altora, care le admiră și le respectă pentru felul lor de a fi.

Le-am cunoscut datorită mediului comun pe care l-am frecventat, iar înainte de asta ne știam doar prin intermediul activității din online. E tare amuzant să privim înapoi și să vedem ce opinii care de care mai ciudate aveam una despre alta. 🙂

Când am început să ne cunoaștem cu adevărat, prieteniile s-au legat în mod firesc, aducându-ne împreună exact când aveam nevoie mai mult una de alta. Au trecut anii, s-au întâmplat multe, însă noi am rămas împreună, povestind și învățând una de la alta.

shutterstock_211091626

Bucuria de a avea prietenii potriviți

Fiecare dintre prietenele mele are o personalitate interesantă și diferită. Fiecare e cochetă în felul ei, știind foarte bine ce i se potrivește și ce nu. Au principii puternice, idei creative și rezervere de afecțiune care nu se sfârșesc niciodată. Împreună adunăm povești de viață care ne formează și ne sfătuim adesea cu privire la provocările pe care ni le mai dă viața deseori.

Datorită prietenelor mele sunt mai liniștită, mai fericită și un pic mai înțeleaptă. Așa c-aș vrea să le mulțumesc pentru răbdare, pentru energie, pentru încurajări, pentru gândurile bune și grija pe care mi-o poartă nu doar în momentele în care am nevoie de ea, ci mereu.

Ele sunt prietenele cu care pot să merg într-un roadtrip oriunde în lume fără să mă plictisesc vreo secundă. Lângă ele pot să tac sau să vorbesc, fiindcă știu că mă vor înțelege orice aș alege să fac.

De aceea aș vrea și eu să le fiu alături tot timpul. dar știm cu toții că ne prinde uneori vâltoarea zilelor în care între dimineață și seară e doar un minut. Și totuși cred că le pot fi sprijin și în alte moduri.

Pot să le aduc un strop de fericire pe față chiar și în cele mai mohorâte dimineți.

Pot să le ușurez seara cu ajutorul unui truc pe care îl împărtășim.

Pot să contribui la motivul pentru care soarele li se prinde în păr în fiecare zi de primăvară.

Mai pot să fiu și motivul pentru care se vor bronza fără probleme în escapadele de la mare.

Și chiar aș vrea să fiu motivul pentru care ne vom zâmbi tot timpul fără să ne pese de riduri.

Tu ce crezi că ești pentru prietenele tale?

Surse foto:
Featured: 3 girl friends sitting on beach via Shutterstock
Din articol: People sit at night round a bright bonfire via Shutterstock

One Response

  1. Popescu Bogdan
    Mar 25, 2015 - 02:01 PM

    Blogul tau mi a descretit de multe ori fruntea, mi a furnizat informatii interesante pentru deciziile mele, m a facut sa calatoresc cu gandul in locurile unde ai fost tu, s a dovedit a fi cu adevarat un formator de opinie si atitudine! Astfel, desi nu te cunosc in realitate, sunt convins ca esti un prieten onest si adevarat pentru persoane de ambe sexe!

    Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.