Prima impresie

Știai că ai doar 30 de secunde la dispoziție ca să faci o primă impresie bună în ochii unei persoane? Ei bine, acum știi. 🙂 Atât îți ia să rămâi cu o anumită părere despre o persoană, părere care va continua să își lase amprenta de-a lungul întregii relații cu acea persoană. Desigur, lucrurile nu sunt definitive, însă influența există.

Ce cred eu despre ”prima impresie”

Dintotdeauna am apreciat naturalețea oamenilor, acea grație firească a (aproape) fiecărui om, farmecul personal. Cred că n-ar trebui să ne străduim enorm să facem o primă impresie bună, fie că e la job, fie că e în alte situații ale vieții. Grija ar trebui să o purtăm prin efortul constant de a ne cizela, de a ne ”șlefui” și cultiva propria persoană. Afișarea unui statut și a unei personalități de fațadă rareori va funcționa și doar pentru perioade limitate de timp.

Prima impresie este un exercițiu constant de interacțiune cu ceilalți, din care putem învăța multe. Pornind de la un aspect fizic îngrjit, de la hainele curate și adecvate, până la aranjarea părului și a machiajului (pentru domnișoare) – totul ar trebui să reflecte personalitatea noastră și dorința de a fi mai buni.

Un brand care apreciază grija pe care femeile și-o poartă

Poate femeile se străduiesc uneori mai mult decât bărbații să facă o primă impresie bună. Poate că suntem mai preocupate de detalii și ne dorim ca totul să fie impecabil: ținuța, hainele, parfumul, părul. Unul dintre brandurile care înțelege acest lucru este Head & Shoulders (care-mi face părul fericit de ani de zile) și ei au creat un eveniment tocmai pentru acele femei care te lasă ”cu gura căscată”.

Nu e nevoie să fii star de cinema sau fotomodel ca să fii o femeie impresionantă. Atitudinea, eleganța și firescul unei femei pot face un bărbat să rămână marcat de amintirea unei domnișoare/doamne pentru multă vreme.

Acest lucru a fost sărbătorit în cadrul evenimentului de inaugurare a Străzii Femeilor Impresionante, din Centrul Vechi al Bucureștiului, stradă pe care am avut plăcerea să-mi regăsesc și eu numele. Head & Shoulders a făcut câteva lucruri tare drăguțe, ca să le aducă femeilor aminte că sunt impresionante în cele mai cotidiene dintre ipostaze: mergând pe stradă, primind flori de la un star TV carismatic (aka Cabral), pozându-se cu zâmbetul pe față sau mărturisind ce cred ele că înseamnă să faci o bună impresie.

Alături de alte bloggerițe faine, am avut bucuria să tăiem prima panglică oficială din cariera noastră și să ne aducem aminte cât de mult contează fiecare mic gest pe care îl facem pentru noi.

Ce înseamnă pentru tine să faci o bună impresie?

Sursa foto.

One Response

Trackbacks/Pingbacks

  1. Campaniile saptamanii 12-18 septembrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.