Seminar de fotografie in inima Transilvaniei

Unul dintre lucrurile pe care mi-ar plăcea să le învăț în viața asta este cum să fac o fotografie reușită. Pentru mine, un cadru cu adevărat special e cel care te îndeamnă să-l privești în tihnă, care spune o poveste, care îți oferă motiv de visare și care te emoționează. Știu că, mai presus de echipamente și soft-uri de prelucrare, sunt talentul și perspectiva artistică, fie ele native sau cultivate prin mult exercițiu.

Iar dacă ar fi să încep de undeva, cu siguranță mi-aș dori să am ocazia să particip la un seminar precum cel organizat de către fotograful profesionist Radu Bădoiu chiar în inima Transilvaniei, la Biertan.

Povestea Biertanului

În Biertan am ajuns pentru prima dată acum 4 ani, iar de atunci mi-am dus și prietenii acolo, să guste din farmecul Transilvaniei medievale și să asculte poveștile locurilor. Liniștea zonei, aerul său de mister și peisajele de-o frumusețe aparte fac din acel loc unul în care vreau să revin cât mai des. Tare m-aș bucura să văd cât mai multe fotografii din zonă, care să reflecte farmecul locurilor prin detalii bine scoase în evidență.

CPreportagesession2

Despre seminarul de fotografie Reportage Session

Pentru o neinițiată ca mine, fascinația pentru arta fotografiei constă în capacitatea sa de a-mi dezvăluit mereu detalii și perspective la care nu m-aș fi gândit niciodată. Iar fotograful Radu Bădoiu își propune să atingă și acest subiect al expresivității în seminarul său, alături de multe alte tehnici și trucuri ce pot transforma o fotografie într-o poveste.

Iată ce spune Radu însuși despre filozofia sa cu privire la seminariile de fotografie, domeniu în care are o experiență de peste 6 ani:

Îmi doresc ca fiecare participant să înțeleagă, la finalul taberei, că aparatul de fotografiat este un instrument și nimic mai mult. Vom face exerciții de exorcizare, sclavii tehnicii se vor elibera și vor învăța să stăpânească, să domine și să folosească fără milă aparatura. Vom defini în fiecare dimineață, aproape redundant, scopul actului fotografic: să-ți exprimi ideile, să fii creativ, să influențezi și să-i faci să vibreze pe cei care-ți privesc munca.

Condiții de participare

Tot organizatorul ne dezvăluie că:

Seminarul este dedicat celor care, ocazional sau zilnic, din pasiune sau profesional, produc fotografii sau folosesc imagini în munca lor. Se adresează celor care simt că pot să se exprime prin imagine, dar duc lipsă de cunoștințe specifice și celor care sunt în căutarea unor noi modalități de exprimare creativă în fotografie. De asemenea, are în vedere și persoanele care au nevoie de îndrumare pentru a-și îmbunătăți expresivitatea și calitatea tehnică a fotografiilor pe care le realizează.

Prețul unui loc la seminarul Reportage Session este de 240 de euro şi include, pe lângă sesiunile de workshop zilnice: transport dus-întors Sibiu – Biertan, cazare trei nopți la Pensiunea Unglerus din Biertan, mese principale și gustări pe tot parcursul evenimentului. Traseul seminarului va fi compus din vizite la cetățile și bisericile fortificate de la Biertan – Richis – Moșna – Criț – Saschiz – Sighișoara.

afis-biertan

Locurile sunt limitate (10), pentru ca fiecare participant să obțină maximum de cunoștințe și experiență din procesul didactic și practica asociată, iar data limită de înscriere este 23 aprilie 2015. Dacă sunteți interesați, îŽnscrierile se fac la adresa de e-mail contact@prbeta.ro.

Featured photo: Night view of Biertan Fortified Church, UNESCO World Heritage monument in Romania. via Shutterstock

One Response

  1. Ana
    Mar 26, 2015 - 11:43 PM

    Fotografia este cel mai bun mod de a comunica si de a arata celorlalti ce ne place si ce ne pasioneaza.

    Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.