Soundtrack-ul orasului tau

În zilele cu soare, la început de vară, îmi revine pofta de a colinda străzile orașelor în care trăim. Și cel mai frumos e când orașul e pustiu, căci au fugit din el toți oamenii cu chef de vacanță și zile de concediu.

Ieri am petrecut o zi liniștită, în care mi s-a întipărit și mai bine în minte și în suflet credința că momentele și locurile frumoase așteaptă să fie descoperite oriunde. Desigur, bucuria crește pe măsura oamenilor cu care împărtășești tot ce trăiești. Și ca totul să fie ca într-un film în care te vezi jucând plin de emoție, am făcut un playlist pe Zonga cu piese pe care le-am ascultat de-a lungul vremii în multele și lungile drumuri făcute prin București.

walking in bucharest

Acest playlist este exact așa cum văd eu orașul: plin de energie, uneori romantic, câteodată exotic, rareori agresiv și cel mai adesea pur și simplu distractiv.

Când poți vedea tigri siberieni, lemurieni și urangutani la ZOO Băneasa și o expoziție superbă de fluturi exotici vii la Muzeul Antipa în aceeași zi, știi sigur că locuiești în orașul potrivit.

expozitie fluturi antipa

Și apoi mai sunt amintirile pe care le aduni din zilele în care parcurile înfloresc și îți aduci aminte de copilărie, trăind cu intensitate și iubind cu aceeași puritate ca în adolescență.

bucharest park

flowers in bucharest

Iar după apus încep alte povești, cu prieteni și aventuri urbane pe străzile pe care le cunoști atât de bine.

bucharest sunset

Orașului tău ce soundtrack i s-ar potrivi?

2 Responses

 1. delphi
  May 20, 2013 - 12:41 PM

  o companie aeriana (Lufthansa cred), are o aplicatie de smartphone cu o alarma care te trezeste cu zgomotul unui oras ales de tine. ca si tine, au cautat sunete semnificative pt orasele respective.

  Reply
  • Andra Zaharia
   May 20, 2013 - 01:41 PM

   Ce tare! Suna foarte bine. 😀

   Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.