A trai pentru a-ti povesti viata

Dincolo de faptul că titlul acestui articol este inspirat de cartea splendidă scrisă de Gabriel Garcia Marquez, mi s-a părut tare potrivit pentru povestea pe care voiam să o împărtășesc cu voi.

Deși au trecut peste 6 ani de când scriu aici, de când cunosc oameni noi în fiecare săptămână, de când am ocazia să moderez evenimente și să fiu în contexte noi tot timpul, încă am emoții când vine vorba de a spune câteva cuvinte în fața unei audiențe. Și s-a întâmplat să am ocazia să le vorbesc unor tineri studenți, cum eram și eu acum doar câțiva ani, despre lucruri încercate de mine în construirea unui brand personal. Din experiența mea de până acum am încercat să selectez câteva exemple utile și câteva sfaturi de care aș fi avut și eu nevoie prin facultate.

Ce nu m-am așteptat a fost să am emoții atât de mari, care aproape m-au sugrumat în timp ce încercam să vorbesc. Copleșită de toți acei ochi ațintiți spre mine, de așteptările celor care veniseră acolo să învețe, de toate gândurile pe care încercam să le strunesc, am realizat cât de dificil este să vorbești despre propria viață.

Oricât de mult ai fi muncit, persistă undeva gândul că ”aș fi putut face mai multe”. Dar după ce am reușit să respir din nou aproape normal după o oră de povești de răspunsuri date întrebărilor, am descoperit că exemplele mele n-au fost chiar pe lângă subiect și unii dintre studenți chiar voiau să afle mai multe. M-am simțit atunci și bucuroasă și tristă în același timp: bucuroasă fiindcă pot da câte ceva înapoi celor care acum încep să-și contureze o direcție profesională și tristă fiindcă mi-ar fi plăcut să fiu și eu încă alături de ei și să am mai multă vreme să dedic studiului și învățatului de orice fel.

După concentrarea extrem de intensă din acele aproape 2 ore petrecute alături de studenții veniți la Workshop Sessions organizate de Akcees, a urmat cea mai cruntă migrenă din viața mea, ce a durat aproape 2 zile și jumătate, semn că tot corpul meu a fost în alertă ca eu să fac față situației. A-ți povesti viața, fie ea și de doar 26 de ani, e lucru greu, care-ți pune la încercare nu doar memoria, ci și capacitatea de a așeza informația astfel încât să la fie utilă celor care îți oferă timp din timpul lor ca tu să le spui ceva util, ceva care să inspire.

Cel mai important lucru cu care am rămas după această experiență a fost faptul că, în fiecare generație de studenți, există grupuri mari de tineri inteligenți și dornici să învețe, oameni care se modelează frumos și care învață din vreme cum să-și filtreze informația astfel încât să ajungă să facă lucruri care contează. Bucuria de a cunoaște acești tineri se datorează și ea tot acestui blog și a carierei pe care o construiesc în fiecare zi, ce-mi aduce satisfacții enorme.

Și dacă printre cititorii acestui articol se află și studenți, aflați că aveți ocazia să învățați de la oameni minunați, cu experiență în cadrul tuturor evenimentelor și workshop-urilor organizate de Akcees. Spre exemplu, pe 28 aprilie se întâmplă o nouă ediție Idea Exchange, chiar la TechHub Bucharest. Desigur, toate sunt gratuite și tot ce trebuie să faceți e să vă înscrieți și să veniți cu mult chef de învățat.

Ah, să tot ai 19 ani! 🙂

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.