Airbnb – declarat pionier in tehnologie de catre World Economic Forum

Articolul acesta merită un titlu lung, fiindcă mi se pare că ceea ce se întâmplă cu Airbnb acum va revoluționa întreaga industrie de turism. Alături de alte 35 de companii, Airbnb a fost desemnat un pionier în tehnologie pentru că prezintă potențialul de a transforma un domeniu de business și societatea în care activează, așa cum declară pe site-ul lor cei de la World Economic Forum.

The new “champions” were nominated by the public, Forum members, constituents and collaborators for their ability to transform how businesses and society at large operate in the future.

A selection committee that includes Marissa Mayer, CEO of Yahoo, Arianna Huffington, President and Editor-in-Chief of the Huffington Post Media Group and Loic Le Meur, CEO of Le Web, then decided the final shortlist.

Știrea a fost anunțată de The Next Web și mă bucură că acest start-up primește atenția pe care o merită, fiindcă am încercat și eu serviciile Airbnb și am fost foarte mulțumită.

airbnb_800px

Experiența mea cu Airbnb

Am citit despre platformă mai întâi la Ligia și apoi la Miruna, motiv pentru care am decis să alegem această soluție când am plecat pentru o săptămână la Amsterdam.

Cum funcționează Airbnb

Pentru cei care nu știu, Airbnb e o platformă pe care poți închiria camere, apartamente sau case în regim hotelier, de la proprietari privați. Aceștia sunt verificați și pot primi recenzii, la fel cum se întâmplă și în cazul oaspeților. Verificarea se face prin documente de identitate scanate, număr de telefon verificat prin cod, email etc.

Eu mi-am făcut cont cu ceva timp înainte de plecare, am găsit cele mai potrivite opțiuni pentru noi, am ales un apartament, am rezervat datele, am plătit taxa de platformă și am primit răspuns imediat de la proprietar. Banii au fost luați de pe card doar când proprietarul a confirmat rezervarea.

Cu privire la taxa de platformă, iată ce trebuie să știți:

Airbnb charges guests a 6-12% service fee every time a reservation is booked for the use of our online platform. This service fee is added to guest payments. It covers the cost of running the site and allows us to offer amazing 24/7 customer service. We also charge hosts a host service fee to cover the cost of processing payments.

Am ajuns în Amsterdam conform indicațiilor primite la proprietar, am găsit destul de ușor cartierul și clădirea de apartamente (pentru că nu o pot numi bloc). Ni s-a povestit apoi că era vorba de un cartier premiat din punct de vedere arhitectural, în care locuia un domn cu funcție înaltă în Senatul Olandei.

Am găsit apartamentul curat, bine mobilat și bine iluminat, iar gazda noastră era un chinez simpatic care nu vorbea engleza excelent, dar care a fost foarte primitor și de treabă. Am avut ceai și cafea la discreție, ne-a lăsat să-i folosim bucătăria și frigiderul, ne-a dat cheia de la apartament și noi am plecat să vizităm. Ne-am dat seama că e ușor stresat cu privire la cum urma să ne comportăm, însă s-a liniștit după 2 zile, când a văzut că nu facem gălăgie și nu dăm petreceri. 🙂

Pentru o săptămână am plătit 724€ (103€/noapte pentru 3 persoane, adică 35€/noapte de persoană). N-am fi găsit niciodată un hotel decent la acel preț și desigur că există și variante mai ieftine, însă noi am vrut și un grad mai mare de confort, fiindcă eram în vacanță după un an cu prea multă muncă.

Totul a decurs de minune, în siguranță și absolut ok pentru toată lumea. Am lăsat un review pozitiv proprietarului, am primit și eu un review pozitiv și toată lumea a fost mulțumită.

Cert e că voi mai folosi Airbnb și data viitoare, fiindcă mi se pare o alternativă potrivită pentru hoteluri, pentru că ai ocazia să cunoști localnici și să împărtășești experiențe și fiindcă e totul atât de sigur și transparent. Mi-a plăcut să fiu unul dintre cei 4 milioane de oameni care folosesc platforma. 🙂

Și ca să vedeți și un pic din conceptul din spatele Airbnb și câteva detalii despre evoluția acesteia, vă las cu un interviu.

Tu ai încerca Airbnb?

One Response

  1. Copila blonda
    Sep 08, 2013 - 12:08 AM

    E super! Doar că merge cam numa’ când eşti tânăr şi fără pretenţii prea multe… Că şi hotelurile de 5 stele au farmecul lor.
    Însă noi suntem încă la faza când doar iubirea contează ;))

    Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.