Album review: Arty – Glorious

Toamna asta e plină de lansări de albume excelente, iar eu n-aș putea fi mai fericită!

Pentru mine, muzica electronică este o sursă de energie, de inspirație și de bucurie sinceră! Când ascult o piesă care îmi place, mă bâțâi pe scaun la birou, dansez dimineața în bucătărie și cânt din toată inima în mașină. Iar când pun mâna pe un album pe care-l ascult cu drag cap-coadă, fără să trec peste vreo melodie, atunci zău că ar fi păcat să nu scriu despre el.

Arty – EDM from Russia, with loveN-au trecut nici două săptămână de când Arty a lansat primul său album de studio – ”Glorious” – dar l-am ascultat atât de mult încât pare să se fi scurs timpul mai repede.

DJ-ul și producătorul de EDM rus are doar 26 de ani, însă numele său e deja cunoscut în toată lumea. Eu am avut ocazia să-l văd mixând în warm-up pentru Swedish House Mafia – One Last Tour în 2014 (what a show!!!) și de atunci sunt tot mai atentă la ce mai lansează.

Istoria personală a lui Arty include aspirația de a deveni un jucător profesionist de fotbal, absolvirea unei școli de muzică la îndemnul bunicii, dar și a unei facultăți de matematică și cibernetică. Având în vedere câte ate lucruri s-ar fi putut întâmpla, mă bucur sincer că a ales să devină producător și DJ de EMD!

Piesele preferate de pe ”Glorious” + tracklistDeși stilul de bază al lui Arty este alcătuit din progressive trance și progressive house, pe primul său album de studio am regăsit și accente de dance și pop, care pică la fix. Arty spune că Above & Beyond și Axwell sunt artiștii EDM care l-au influențat cel mai mult și uneori se simte acest lucru și spun asta în cel mai bun mod posibil.

Știam piesele lui Arty lansate până acum și mi-au plăcut cam toate, dar albumul m-a surprins prin profunzime, abordare, creativitate și părțile vocale extrem de potrivite. Versurile pieselor sunt și ele bune, contribuind la calitatea incontestabilă a albumului.

Dincolo de faptul că fiecare piesă e bună ca element individual, albumul are și un ritm al lui, punctat de piese precum ”Shadow” ca intro, ”Up All Night” ca piesă cu beat-uri puternice, care va rupe la festivaluri și concerte, sau ”Inertia”, piesa instrumentală ale cărei complexitate și armonie mă fascinează.

Piesele mele preferate au fost dificil de ales, dar mă surprind fredonând în minte ”Young again”, ”Glorious”, ”Braver Love” sau ”Feel Your Love”.

Vorbim de 14 piese bine lucrate, care fac dovada unei maturități muzicale neașteptate, mai ales pentru un DJ și producător a cărui carieră nu e mai lungă de 5 ani.

GLORIOUS INDEED!

Pe Arty îl găsiți și pe Facebook și Twitter, unde răspunde personal comentariilor și tweet-urilor. Dacă vă place albumul, nu ezitați să-i spuneți – sunt sigură că va aprecia mult de tot!

arty glorious

Tracklist: Arty – Glorious

1. “Shadow”
2. “Glorious” (featuring Blondfire)
3. “Braver Love” (featuring Conrad Sewell)
4. “Up All Night” (featuring Angel Taylor)
5. “Stronger” (featuring Ray Dalton)
6. “Inertia”
7. “Closer To You” (featuring Clarence Coffee Jr)
8. “Last Kiss”
9. “Young Again” (featuring Bermuda Star)
10. “Feel Your Love”
11. “Pink Roads”
12. “Waste Your Time” (featuring Clarence Coffee Jr)
13. “Wicked”
14. “Poison for Lovers”

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.