The Entrepreneurship Academy – locul unde inveti facand

De curând am aflat de lansarea unei academii care funcționează după un model radical diferit de cel pe care îl știm, pe care mi-aș dori să-l văd implementat și în alte universități.

Este vorba de The Entrepreneurship Academy, fondată de o mână de oameni capabili să schimbe lumea (dovadă că o și fac!), profesioniști cu experiență și voință de a transforma starea de fapt a lucrurilor, printre care se află și Cosmin Alexandru, pe care îl citesc cu sârguință de ani buni.

Această academie propune un model educațional experiențial, dezvoltat în Finlanda de către Johanes Partanen între 1993 și 2001, numit Tiimiakatemia.

Pe parcursul celor 4 ani de studiu vor avea loc cursuri de Economie, Finanțe, Contabilitate, Management, Strategie, Marketing, Vânzări etc, standard într-un program de administrarea afacerilor, cu marea diferență că toți “profesorii” sunt de fapt antreprenori și oameni de afaceri, toți având foarte multă experiență practică de business.

Toate aceste cursuri nu vor însemna mai mult de 10 – 12 ore pe săptămâna. Restul timpului va fi folosit pentru a crea și a dezvolta companii reale, conduse în totalitate de către studenți.

Detaliile modelului propus de academie se regăsesc pe site și vă invit să le citiți și să le analizați pentru a vedea despre ce e vorba exact. Oricât m-aș strădui eu să condensez și să redau informația în acest articol, n-aș putea să mă ridic la nivelul de înțelegere al echipei din spatele acestui proiect educațional atât de ambițios!

La fel ca fondatorii, profesorii din cadrul academiei sunt oameni de afaceri, antreprenori și specialiști cu experiență vastă și complexă, cu rezultate reale și dorința autentică de a împărtăși din experiența lor, însoțite de capacitatea profesională de a face acest lucru su succces.

Dacă vă întrebați despre acreditare, aflați că, după cei 4 ani de studiu și practică:

Diploma va fi emisă de către Team Academy Netherlands (Stichting Schoolvision), acreditată în Olanda și recunoscută internațional.

În tot acest timp, studenții vor călători în Amsterdam, Sillicon Valley și o țară în curs de dezvoltare (Ex: Brazilia, Indonezia, China) pentru a descoperi și înțelege cum funcționează lucrurile pe alte piețe și pentru a acumula experiență valoroasă.

the entrepreneurship academy

Prima generație de studenți va începe școala în octombrie 2016, iar taxa de școlarizare este de 6500 euro/an. Știu, veți spune că este mult și că nu este, în niciun caz, la îndemâna oricui, însă aveți în vedere că o parte din cheltuielile presupuse de călătoriile amintite sunt acoperite din această sumă.

Apreciez și faptul că studenții vor avea și obiective de profit pentru startup-urile pe care le vor fonda ca parte din procesul de învățare! Partea bună este că nu există limită de vârstă sau cerințe de școlarizare prealabilă pentru a aplica la The Entrepreneurship Academy, cu excepția testelor de limbă și a absolvirii liceului (mai multe detalii aici).

Voi urmări cu interes The Entrepreneurship Academy pentru a vedea cum va evolua prima generație de studenți și sper ca acest model de formare profesională și academică să devină mai accesibil, atât din punct de vedere financiar, dar mai ales din perspectiva aplicării principiilor sale la nivel cât mai larg.

Avem nevoie de un nou model în educație, care să fie actual, aplicat, relevant și util pentru formarea generațiilor noi, iar acesta mi se pare o soluție viabilă și necesară. Mult succes echipei!

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.