Biblioteca bloggerului roman

Pe la începutul anului, deci acum nu foarte multă vreme, domnul Chinezu a postat o provocare frumoasă, căreia îi dau curs acum, fiindcă am răgaz și lumea de afară e cu volumum la minim, sub pătura groasă de zăpadă.

În opinia mea, iarna ar trebui să fie un sezon dedicat lecturii. E drept, mi se întâmplă, mai des decât mi-aș dori, să cad în patima vreunui film sau serial, însă niciodată acțiunea de pe micul ecran nu-mi va stimula la fel de mult imaginația precum face o carte bună. Sunt bucuroasă că am început anul cu multe lecturi și bune și nu mă las până nu dovedesc măcar cele câteva zeci de cărți adunate în Kindle și-n bibliotecă anul trecut.

Oricât m-aș strădui, nu reușesc să-mi aduc aminte câte cărți am citit în 2013, însă cu siguranță au fost undeva peste 20. Aș fi vrut să fie mai multe, însă pentru mine 2013 a fost un an de recuperare, fizică și mentală, și tare bine mi-a prins. Acum sunt gata să dau iama în colecția mea de cărți, căreia nu voi termina niciodată să-i adaug noi elemente.

Top 10 cărţi citite de Andra

1. Portretul lui Dorian Gray – Oscar Wilde (autorul meu preferat)
2. Numele trandafirului – Umberto Eco
3. A cincea disciplină – Peter Senge
4. 1984 – George Orwell
5. Magicianul – John Fowles
6. Marile speranțe – Charles Dickens
7. Tess of the d’Urbervilles – Thomas Hardy
8. Earth XXI: Age of Innocence – Adrian Mihaltianu (un SF excelent, despre care am scris aici)
9. Teorii ale comunicării în masă – Melvin DeFleur
10. Decameronul – Giovanni Boccaccio

Dincolo de această prea mică listă, vă puteți bucura de 700 de cărți electronice gratuite și încă o listă de 500 de lucrări minunate, tot la prețul unui download gratis. Și dacă vă bate gândul să publicați chiar voi o lucrare, acum există și o platformă pentru asta.

Vă invit să împărtășiți și voi listele voastre, căci așa poate aflăm de câteva cărți noi, tocmai bune de studiat în zilele lungi de început de an.

Eu mă întorc la ceaiul meu cu petale de trandafir și fructe aromate și la încă una dintre cărțile autorului preferat, Oscar Wilde.

shutterstock_162612059
rosehip tea on old books via Shutterstock

PS: Acesta a fost un bun prilej să inaugurez o categorie nouă pe blog, lucru pe care nu-l făcusem de ceva vreme. Așa că aici veți putea găsi de acum lecturile mele și câteva dintre gândurile și observațiile pe care mi le-au prilejuit.

4 Responses

 1. Livia
  Jan 28, 2014 - 11:40 AM

  Andra, tocmai am adăugat cărţi în lista “must read”. 😀 Mi se par interesante.
  Şi eu sunt de aceeaşi părere: filmul nu va înlocui niciodată cartea (în ceea ce priveşte stimularea imaginaţiei). O să citesc cu interes articolele din noua categorie. Spor!

  Reply
  • Andra Zaharia
   Jan 28, 2014 - 11:44 AM

   Nu pot decat sa ma bucur. Sper sa-ti foloseasca si sa-ti faca placere sa le parcurgi. Voi reveni cu mai multe articole pe aceasta tema.

   Reply
   • Livia
    Jan 28, 2014 - 11:54 AM

    Cu siguranţă se va întâmpla asta!

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. | Biblioteca bloggerului roman

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.