Blog post retroactiv, dar inca relevant

Mi s-a întâmplat de multe ori, în blogging, să-mi treacă prin inbox sau pe la urechi o mulțime de idei bune, de proiecte făcute cu suflet și pasiune. Fiindcă nu sunt atât de disciplinată pe cât mi-aș dori, n-am reușit să scriu la timp despre unele, așa că am pierdut ocazia de a le vi prezenta sau așa am crezut până acum.

Deși timpul a trecut peste ele, am descoperit că valoarea lor nu s-a diminuat, ba chiar a crescut, fiindcă ideile cu adevărat bune lansate în lume sunt la fel de utile și relevante, oricât timp ar trece peste ele. Cu voia voastră, vă prezint astfel câteva crâmpeie interesante din domeniul comunicării și tehnologiei care eu cred că v-ar îmbogăți experiența online, personală sau profesională.

Evenimentele PR Beta

pr beta agencyConferința Regională de Comunicare e un eveniment la care îmi doresc să ajung de multă vreme deja. Ce fac Oltea, Cristina și Alexandra la Timișoara mi se pare absolut minunat, curajos și extrem de util, iar asta nu doar la nivel regional. PR Beta Workshops, organizate până acum în Cluj-Napoca, Oradea, Brașov, Iași și Timișoara, sunt o altă serie de evenimente la care s-a muncit enorm și care au ajutat grupuri de studenți să facă pași importanți în profesionalizarea lor.

Desigur, mai sunt și întâlnirile din seria PR Beta Meetings și Timișoara Brands Tour, care anul acesta va ajunge la a doua ediție și este preconizat să aibă loc între 10 și 13 aprilie. Fiindcă apreciez tare mult munca echipei timișorene, vă recomand să fiți cu ochii pe ele, fiindcă au doar informații utile și cu adevărat relevante de împărtășit.

Hoinaru a lansat 2013 Media Recap

cover_blogpostAlex este, pentru mine, una dintre cele mai bune surse de informații din industria comunicării de la noi. Nu știu cum reușește, însă nu-i scapă nimic important și recenzează cele mai importante noutăți în seria sa, Sunday’s Media Recap. Și mai util este că, adunând laolaltă toate aceste observații și schimbări din domeniu, poți începe să observi anumite tipare și evoluții. Anul aceasta, 2013 Media Recap e la download liber, așa că profitați de acest lucru.

Articolele de pe PR-Romania.ro

pr romania logoAm citit cu o reală încântare ultimele materiale publicate de către PR România, unde calitatea articolelor și a discuțiilor purtate este întotdeauna în creștere. Dana Oancea și echipa sa (din care am făcut și eu parte, la un moment dat, ca voluntar) continuă să ne ofere repere importante pentru evoluția domeniului relațiilor publice, pentru care vreau să le mulțumesc public.

Neapărat să citiți: Supra-ofertarea peste limitele raţionale ale oricărui model de business are efecte perverse, Piaţa liberă nu ratează! De ce supra-ofertarea va forţa restructurarea în PR, Aventura antreprenorilor români în căutarea PR-ului și Relaţiile Publice – o disciplină încă subvalorizată din punct de vedere monetar.

Campania Manifest pentru creativitate

Mi-a plăcut la vremea ei, însă n-am apucat să o menționez. Dacă nu ați aflat încă despre ea, vă invit să vedeți clipurile. Sigur veți fi un pic mai inspirați după.

O aplicație utilă pentru file conversion

Dacă sunteți precum mine și aveți nevoie, poate nu zilnic, dar destul de des de o aplicație care să vă poată transforma diferite fișiere în alte formate, look no more. Cometdocs e o aplicație simpatică ce face chiar acest lucru. Ușor de folosit și care salvează mult timp.

cometdocs

O tehnologie despre care ar trebui să afli: Cloudpaging

Imaginați-vă cum ar fi să trebuiască să plătești pentru software doar atunci când îl folosești, în funcție de cât îl folosești. Cum ar fi să ai acces la Photoshop, Keynote sau orice altă aplicație din cloud, on demand, fără să fie nevoie să instalezi nimic pe laptopul propriu? Asta încearcă să facă echipa Numecent, care lucrează de a-și consolida tehnologia de cloudpaging, care eu cred că va deveni norma în câțiva ani. Posibilitățile de implementare dau naștere unor scenarii extraordinar, atât din perspectiva utilizatorului final, cât și din cea a producătorului de software.

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.