Ce am mai citit in ultima vreme [4]

Colecția de astăzi adună articole diverse, dar toate cu utilitate directă pentru cei implicați în comunicarea online. Desigur, sunt aici și idei bune despre business, comportamentele consumatorilor, schimbări sociale și alte aspecte interesante și demne de a fi dezbătute. Sper să le găsiți utile și să fie demne de a fi împărtășite și altor cititori interesați.

The Economist pune in discuție problema reală a poverii pe care o reprezintă abundența excesivă de opțiuni în toate aspectele vieții. Recunosc faptul că și eu m-am simțit adeseori copleșită de acest lucru, așa cum m-am regăsit într-un citat foarte bun din ultimul newsletter The Hunger:

Opţiunea de a putea fi oriunde atunci când suntem oriunde ne face să nu fim cu adevărat prezenţi niciodată, nicăieri.

O altă dezbatere actuală și care ne privește pe toți este expusă în articolul lui Peter Kim despre iluzia controlului individual și cea a controlului instituțional. Sunt bine expuse argumente care susțin importanța spațiului de lucru dintr-o companie, atât cel fizic, cât și cel mental.

medium_6966883093

Brian Solis oferă, ca de obicei, resurse valoroase și teme bune de gândire prin articolele sale. De această dată el abordează presiunea crescândă asupra companiilor pentru a fi mai deschise către forme flexibile de colaborare între angajați, dar și povara tot mai mare care apasă asupra angajaților, care ajung să muncească enorm peste orele de program. Însă întotdeauna Solis ne oferă și o soluție sau o perspectivă pozitivă:

The year of 2013 offers businesses an opportunity to work better, not more. The rise of the open social collaboration platforms is about to disrupt in a big way.

Una dintre știrile importante pentru sfera online din Europa este că o parte majoritară din Le Web a lui Loic Le Meur a fost vândut către Reed Midem. The Next Web a anunțat știrea și consecința este că ne putem aștepta la și mai multe evenimente de calitate în Europa, toate cu o componentă puternică de online.

Harvard Business Review are și el un articol despre trendurile din sfera digitală pentru 2013. Termenul meu preferat din articol este ”smobile”. Sunt curioasă dacă va prinde.

Și câteva statistici utile și edificatoare cu privire la costul mediu pentru Facebook ads în funcție de țară. Cu această ocazie am descoperit și blogul lui Rudi Bedy, care pare foarte interesant și care și-a făcut loc în readerul meu.

Voi ce articole bune ați citit săptămâna aceasta?

photo credit: Johan Larsson via photopin cc

2 Responses

 1. Iulian Sirbu
  Dec 13, 2012 - 11:25 AM

  Ce inseamna “smobile”?

  Reply
  • Andra Zaharia
   Dec 13, 2012 - 01:49 PM

   Social + mobile. Mi s-a parut ca suna foarte amuzant in articol. Ti-l recomand pentru o trecere in revista a catorva trenduri importante de avut in vedere.

   Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.