Resursele omului de comunicare

Omul de comunicare e un om ca toți oamenii. Are resurse finite, inspirație nestatornică, sentimente, probleme și dileme. De aceea fiecare profesionist din aria comunicării ar trebui să aibă un arsenal puternic de unelte, canale și surse la care să recurgă atunci când ceva îi întrerupe firul lin al gândirii. Sau cel puțin așa cred eu.

Americanii ar numa asta un ”sistem de sprijin”, dar eu l-aș considera, mai degrabă, un sistem de autosusținere, prin care omul de comunicare își asigură rezolvarea câtorva nevoi esențiale:
informarea corectă, rapidă și din surse autentice
filtrarea informației pe categorii, în funcție de necesități și priorități
monitorizarea celor mai importante schimbări și apariții din domeniu
educația continuă prin whitepapers, lucrări și articole de specialitate, cărți, cursuri etc.
– accesul la lideri de opinie și oameni cheie din domeniu.

Acestea sunt, desigur, doar câteva dintre necesitățile zilnice ale unui profesionist în comunicare, însă ce este problematic este faptul că toate trebuie să se întâmple simultan și din tot acest amalgam trebuie să rezulte ceva coerent și productiv.

Așadar, a avea resursele potrivite și instrumentele necesare ca să-ți faci treaba bine nu este doar un moft, ci o necesitate cât se poate de reală. De aceea am crezut că v-ar putea interesa ce instrumente folosesc eu și ce resurse utile am eu în arsenal, gândind că v-ar putea fi și vouă de folos.

resurse comunicare online

Am testat mai întâi interesul pentru acest subiect prin oferirea către download, pe grupul de comunicare și promovare online, a unei arhive cu studii pe care le-am strâns eu. Arhiva a fost downloadată de 252 de ori în mai puțin de o lună, fapt pe care l-am perceput drept un semn bun.

Așadar, aș vrea să știu dacă v-ar interesa o serie de articole despre resursele omului de comunicare, de la platforme și software și până la cărți și bloguri bune de pus în (e)reader. Desigur, mi-ar plăcea tare mult să avem o discuție deschisă pe această temă și să ne ajutăm reciproc, prin idei și sugestii. Eu am deja în minte primul articol. Tu ce părere ai?

2 Responses

  1. Bogdan Pater
    Dec 17, 2012 - 01:33 PM

    Sigur nu strică. Chiar dacă unii vor știi câteva din ele, sigur fiecare va găsi ceva nou. 🙂
    Abia aștept primul articol…

    Reply
    • Andra Zaharia
      Dec 17, 2012 - 02:25 PM

      Multumesc mult pentru feedback, Bogdan! Si eu abia astept sa scriu primul articol.

      Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.