Ce aşteptări ai tu de la o pagină de Facebook?

Alex Negrea pune o întrebare foarte bună și are un mic sondaj pe blog pe care vă îndemn să-l completați, indiferent de tipul de utilizator pe care îl reprezentați.

Un astfel de studiu ne ajută nu doar pe noi, cei care gestionăm pagini de Facebook, să avem rezultate mai bune și un nivel mai mare de interacțiune, ci vă ajută și pe voi, utilizatorii de Facebook care sunteți bombardați cu mesaje de la companii, să vi se ofere un tip de conținut care să vă fie util sau să vă ofere o recompensă valoroasă (iar aici nu mă refer doar la concursuri).

5 lucruri pe care mi le doresc eu de la o pagină de Facebook

Deși sunt biased, cum ar spune americanii, această subiectivitate profesională mă face să am așteptări crescute față de conținutul pe care îl oferă o pagină de Facebook, indiferent de domeniul din care provine. Astfel, iată cele 5 rigori de la care eu consider că nicio pagină nu ar trebui să se abată:

  • Să aibă conținut original, asupra căruia să aibă drepturi de autor (o regulă pe care nu o respectă decât puține branduri din România – voi reveni cu un articol legal de acest subiect).
  • Să aibă un tone of voice constant, respectuos și specific brandului.
  • Să-și demonstreze utilitatea pentru fanii paginii.
  • Să ofere informații corecte și documentate.
  • Să aibă un timp de răspuns pe pagină de maxim 24 de ore.

Viteza de reacție a brandurilor pe Facebook

Mi se pare că social media a dat naștere unui conflict de interese, dacă îl pot numi astfel, care este interesant de urmărit. În timp ce social media reclamă necesitatea unui răspuns prompt la întrebările și nevoile publicului țintă, puțini sunt acei manageri de pagini, fie ei din cadrul agenției, fie free lancers etc., care urmăresc activitatea pe pagină și în weekend și sunt dispuși să monitorizeze și să facă client service și în timpul lor liber.

Desigur, timpul personal nu ar trebui dedicat sferei profesionale și ar trebui respectat, însă iată că acele companii care reușesc să fie prompte și atente la toate reacțiile publicului țintă sunt cele care se bucură de succes.

Spre exemplu, iată care sunt liderii la nivelul diferitelor industrii din punct de vedere al vitezei de reacție pe pagina lor de Facebook:

Branduri
LBC Express Inc. – 58 176 fani – 16 Min – 91.75 % response rate
Acer Indonesia – 612 837 fani – 20 Min – 95.05 % response rate
Claro – 415 026 fani – 21 Min – 96.99 % response rate

Airlines
Airphil Express – 228 712 fani – 26 Min – 83.63 % response rate (trebuie să vedeți cover-ul paginii de Facebook și să observați ce înseamnă promise & delivery)
KLM – 1 540 778 fani – 27 Min – 94.14 % response rate
Volaris – 335 410 fani – 49 Min – 77.92 % response rate

Fashion
Next – 1 037 899 fani – 49 Min – 90.45 % response rate
Stylefruits – 794 006 fani – 103 Min – 88.44 % response rate
Nike Running – 995 621 fani – 141 Min – 84.90 % response rate

Unele cifre de aici sunt chiar impresionante și puteți găsi detalii și despre alte industrii (Automotive, Retail, Technology, Finance, Telecom etc.) pe SocialBakers.com.

Desigur, cu cât e mai mică pagina, cu atât este mai ușor de gestionat, însă avem nevoie de provocări și ne dorim creșterea, nu? Trebuie să fim pregătiți cu toate abilitățile, așa că vă rog să completați și voi chestionarul lui Alex (durează maxim 3 minute) și să-l dați mai departe. Mesajul inspirațional al acestui articol este că împreună putem face Facebook un loc mai bun, cu mai puțin spam și mai multe lucruri interesante.

One Response

  1. Ana
    Jul 11, 2012 - 02:44 PM

    Imi doresc de la facebook sa fie ca o mica enciclopedie, in fiecare zi sa aflu cate ceva nou si interesant, sunt satula de joculete, politica si bacul picat actualii elevi.

    Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.