Ce incape intr-o valiza?

Mai țineți minte jocul care ne ajuta să ne ocupăm timpul când eram mici? Ei bine, câțiva ani mai târziu am căpătat obiceiul de a împacheta jumătate de șifonier când e vorba de plecat în concediu, fie ca e la noi sau în altă țară.

Înghesui acolo cam tot ce-aș avea nevoie în situații ce variază de la ”dacă plouă/ninge/e arșiță” și până la un mic teanc de cărți, pe care n-apuc să-l dau gata niciodată (sau poate n-am avut eu concedii suficient de lungi). Anul acesta, spre exemplu, adunând escapadele mici prin țară cu drumurile spre plaiurile natale vrâncene și cu zilele de concediu, am constatat că am plimbat bagajele kilometri buni, prin portbagaje și aeroporturi. Și oricât de bun ar fi troller-ul din dotare, nu se plimbă singur. 🙂

Și fiindcă spatele meu a început să se plângă de provocările la care-l supun, am decis că trebuie să găsesc o cale să scad din greutatea bagajelor. Așa am început să-mi planific mai bine garderoba, iar apoi am trecut la partea cea mai grea: geanta de cosmetice, care de obicei ocupă cam o treime din spațiul din troller. Fiindcă am un ten sensibil și alergie la anumite tipuri de machiaj, trebuie să am la mine tot timpul tot arsenalul de îngrijire, compus, de obicei, din minim 5-7 flacoane mari și greoaie, din care consum, evident, foarte puțin în cele câteva zile cât sunt plecată.

shutterstock_188786075
Full open suitcase on tropical beach background via Shutterstock

Dar fiindcă echipa Farmec înțelege femeile și știe ce nevoi le frământă, a inventat kitul de călătorie, ce conține toate cosmeticele de bază de care ai nevoie în vacanță, în flacoane mici șu utile: șampon, pată de dinți și deodorant.Prețurile sunt nesemnificative, iar ușurarea pe care o aduc în bagajul meu e binevenită. Mi-aș mai dori doar un gel de duș în cantitate mai mică, dar sunt sigură că se lucrează și la asta. 🙂

Așadar, dacă vă pregătiți de un city break, de o vacanță în toată regula sau de o plecare la munte sau la mare, acum va fi mult mai simplu să împachetați. Eu sunt așa de bucuroasă de noile achiziții, încât le las în geanta pentru cosmetice tot timpul, ca în orice moment să o pot adăuga în bagaj și să fiu gata.

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.