Concertele la care visez

Pentru mine, nimic nu se compară cu un concert live al unei trupe sau a unui artist care îmi face inima să vibreze. Oricât de diferite ar fi genurile, concertele sunt mereu memorabile. Energia incredibila, care de rasfrange in valuri, cu fiecare piesă preferată cântată în cor de mii de oameni, emoțiile trăite la unison – toate aceste elemente dau naștere celor mai frumoase amintiri pe care le poți avea legate de muzica pe care o iubești.

Fie că are loc în oraș, în ploaie, vara, la mare, cu picioarele în nisip sau poate chiar undeva unde iarba e verde și cerul senin, concertele și festivalurile creează spații în care timpul și intensitatea trăirilor se modifică substanțial. La concerte nu e loc de tristețe sau griji, ci loc doar să te bucuri de moment și de prietenii care îți împărtășesc pasiunea.

Și mai e un lucru important: artiștii adevărați se cunosc după capacitatea de a relaționa cu publicul în timpul unui concert. Îmi aduc aminte că, la Dash Berlin, a fost incredibil modul în care artistul a reușit să creeze o legătură cu publicul. A trăit entuziasmul de a fi cu noi, la fel cum noi eram fascinați de el, lucru care a făcut diferența și a dat naștere unei nopți fantastice. La concerte poți dansa cum îți vine, poți veni încălțat comod și te poți bucura de fiecare clipă în compania oamenilor care simt la fel ca tine.

Eu am un wishlist de concerte și festivaluri la care vreau să ajung, din motive foarte evidente: fiindcă iubesc artiștii care vin acolo și fiindcă, în opinia mea, muzica live este apogeul pe care îl poate atinge un artist în cariera sa.

medium_3272079115

Wish list de concerte

Iată pe cine îmi doresc să văd live în următorii ani:

Robbie Williams – britanicul este un artist desăvârșit și, deși ultimul său album nu m-a dat pe spate, restul pieselor sale sunt pentru mine momente absolut speciale.
Maroon 5 – știu pe de rost toate piesele băieților, iar timbrul vocal al lui Adam Levine mi se pare unul dintre cele mai originale dintre câte am ascultat vreodată. Au ei ceva al lor care nu poate fi reprodus în niciun fel.
Beyonce – este o artistă fenomenală, care chiar are voce de live. Mi-ar plăcea la nebunie să o văd vara aceasta, în turneul ei european.
Jay Z – jumătatea mai bună a lui Beyonce, Jay Z este un geniu al hip-hop-ului, așa cum am dedus după ce am citit Decoded și după ce am înțeles mai bine filozofia sa.
Kanye West – un alt tip de producător și artist genial, care are momente de originalitate cutremurătoare. Nu vă împiedicați de momentele sale de superficialitate (precum faptul că umblă cu o Kardashian), căci Kanye are un dar și știe cum să-l folosească.
U2 – fiindcă sunt legende și fiindcă îmi imaginez că vor fi chiar mai spectaculoși decât au fost Bon Jovi.
Hurts – sufăr că n-am reușit să ajung la nici unul dintre cele două concerte ale lor din România, însă sper că vor reveni. Hurts sunt o specie aparte de muzicieni, care compun piese sublime, cu accente întunecate și versuri fascinante.
Jessie Ware – am descoperit-o pe cântăreața britanică atunci când a venit în warm-up la Jamie Woon (la care nu am reușit să ajung, din păcate) și de atunci m-am atașat foarte mult de vocea ei, de stilul ei și de piesele sale deosebite.
Gotan Project – pentru că nimic nu este mai pasional decât tango-ul, mi-ar plăcea să trăiesc o noapte de muzică izvorâtă din sufletul Americii de Sud.

medium_6947271840

Wish list de festivaluri

Și pentru că uneori se întâmplă ca astrele să se alinieze și să ai mulți artiști preferați într-un singur loc, iată care sunt festivalurile la care îmi doresc să ajung:

V Festival – Marea Britanie, muzică excelentă și probabil și companie plăcută. Ce mi-aș mai putea dori?
Ultra Festival – Miami, cei mai buni DJ din lume, ne-bu-ni-e! Curând, Miami, curând. 🙂
Tomorrowland – probabil cel mai spectaculos festival din lume. O organizare excepțională, un line-up care ar innebuni orice fan al muzicii electronice și o poveste care se construiește în fiecare an. E propus petru 2014. 🙂
Oxegen – o poveste asemănătoare cu V Festival, doar că acest festival are o istorie ceva mai lungă.
Sziget Festival – eclectic, divers, aproape, super atmosferă. Am auzit numai lucruri bune despre Sziget, așa că vreau neapărat să ajung.
Burning Man Festival – fără artiști cunoscuți pe afiș, dar are loc în deșert și probabil e o experiență greu de egalat.
Glastonbury Festival – cumva pe insula asta britanică, mică așa cum e ea, s-au înghesuit mulți artiști talentați și mulți fani ai muzicii bune, ale căror rânduri sunt îngroșate în fiecare an de către fanii care nu contenesc să se adune pentru a celebra muzica de calitate. Încă unul pentru wish list.

Tu ce ai adăuga acestui wishlist?

photo credit: marfis75 via photopin cc
photo credit: visitflanders via photopin cc

One Response

  1. Dan Pandrea
    Mar 16, 2013 - 11:57 AM

    Iti dai aseama ca eu ma uit la ce se intampla acum in Miami si imi musc pumnii, da? 😀 Dar cum ai zis si tu: Soon, Miami, soon!

    Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.