Cum a fost la concertul Hooverphonic din Fratelli

Trouble is your middle name
But in the end you’re not too bad
Can someone tell me if it’s wrong to be
So mad about you, mad about you

Sunt sigură că majoritatea dintre voi veți recunoaște imediat versurile de mai sus și una dintre cele mai frumoase piese pe care le-am auzit vreodată vă va rasuna în minte. Aseara în Fratelli Lounge am avut ocazia să-i ascult pe cei de la Hooverphonic live, prilej de bucurie și de răsfăț muzical.

Șocant sau nu, mai ascult din când în când și altceva decât bumți-bumți, de obicei piese de aproape orice gen care-mi gâdilă urechile și care îmi trezesc emoții pure. Pun foarte multă pasiune în muzica pe care o ascult și de aceea aleg cu atenție concertele la care merg. Ăsta este și motivul pentru care nu merg în cluburi aproape deloc. Aseară însă am descoperit că se poate să te simți bine și într-un club, deși artiștii veniți să concerteze au avut, cu siguranță, o influență destul de mare asupra tipului de public prezent.

Într-o atmosferă de cafenea cochetă, ceva mai mare ce e drept, cu lumină difuză ce se juca printre rotocoalele de fum, au venit pe scena Hooverphonic. Toți membrii trupei păreau desprinși dintr-un film italian de modă veche , iar prezența vocalistei Noémie Wolfs completa perfect peisajul. Liderul Hooverphonics, Alex Callier, a știut cum să introducă publicul într-o poveste, povestind istoria fiecărei piese, printr-un amestec de emoții și mici frivolități.

Piesele au fost interpretate cu suflet și pasiune pură, cu un sunet impecabil, în care toate acordurile se îmbinau perfect, încât sunau chiar mai bine decât înregistrările. La piesa ”Mad about you” publicul a fost curpins de un val de emoții și sentimentalisme deloc comune și nedemne de ironie, iar eu n-am făcut deloc excepție din acest context.

La fel de mult mi-a placut și piesa ”Anger never dies” și ”Sometimes”. Tot show-ul a avut un ritm firesc, natural, iar finalul a fost de-a dreptul exploziv, după 2-3 bis-uri cu piese diferite. Publicul din Fratelli s-a bucurat sincer de concert, fiindcă a aplaudat îndelung după fiecare piesă și la finalul show-ului.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2P78nxoE_JY[/youtube]

Vocalista Noémie Wolfs era fermecătoare, de la voce până la prezență scenică și până la simplitatea și modestia personalității sale muzicale. Aș putea să definesc într-un singur cuvânt experiența de aseară, și anume rafinament.

După experiența muzicală de ieri, cred că o să-i urmăresc mai atent pe cei de la Fratelli, atât pe Facebook, cât și pe Twitter, fiindcă cine știe ce goodies mai găsim pe la ei.

Vă las cu pozele oficiale de la eveniment.
Voi ați fost acolo?

Credit foto: Victor Bogdan Gheorghita/ www.fratelli.ro

2 Responses

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum se promovează cluburile din România | Andra Zaharia
  2. The Asteroids Galaxy Tour in Bucuresti « Andra Zaharia

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.