Cum a fost la: Sensation Romania “Source of light” (2013)

Iată că a venit și a și trecut una dintre cele mai așteptate nopți ale acestui an: 6 aprilie, Sensation Romania “Source of light“. Fiindcă show-ul de anul trecut a fost cel puțin spectaculos, iar line-up-ul a fost ideal, am plecat către Romexpo cu așteptări foarte mari, deși știam din line-up că nu mă așteptau chiar seturile pe care le visam.

The ”before” picture

Atmosfera de Romexpo a început într-un mod familiar, cu multă lume entuziasmată și cu chef de distracție. Ne-am adunat gașca de bloggeri și am așteptat cu multă curiozitate intro-ul, care știam că va fi spectaculos. Văzusem din trailer că vom avea parte de un concept interesant, așa că eram pregătită să filmez deîndată ce a început numărătoarea inversă. Iată cum au fost primele 5 minute ale show-ului:

Show-ul de anul acesta a fost drăguț, însă recunosc faptul că mă așteptam la mai mult. Aș fi vrut să văd măcar o desfășurare de forțe la fel de spectaculoasă ca anul trecut. Au existat acrobați, efecte speciale, iar momentele de trecere între seturi au fost punctate de câteva momente care susțineau structura conceptului “Source of light”, însă au fost puține secvențele care chiar m-au impresionat. Din nou, însă, eu venisem cu așteptări foarte ridicate legate de show, care este motivul principal pentru care publicul alege să vină la Sensation.

IMG_0650

Am crezut că anul acesta vom avea un public mai numeros decât anul trecut, însă cred că prețul biletelor și line-up-ul format din DJ mai puțin cunoscuți au influențat decisiv numărul de persoane prezente aseară la Romexpo. Poate anul viitor lucrurile vor fi evaluate și în funcție de preferințele locale și nu doar din perspectiva conceptului propus.

IMG_0670

Muzica din păcate nu a fost pe gustul meu, fiindcă sunt și voi rămâne o fană a muzicii vocal trance și progressive, genuri capabile să suscite entuziasmul și pasiunea publicului. Sunt însă deschisă la minte și ascult multe alte genuri ale muzicii electronice, însă seturile de ieri seară mi s-au părut uniforme și lipsite pe alocuri de acele momente de climax de care are nevoie un public la un concert.

IMG_0654

Mr White a început show-ul cu un warm-up modest, dar drăguț și a fost urmat de Sébastien Léger, al cărui set mi s-a părut de-a dreptul plictisitor. Sunnery James și Ryan Marciano au fost singurii care mi-au făcut seara mai frumoasă, deși chiar și de la ei mă așteptam la ceva mai multe piese dansabile. Totuși, beat-urile lor funky și energia specifică duoului a animat atmosfera foarte bine. Când ne așteptam cu toții ca Mark Knight să vină și să crească nivelul de entuziasm pe ringul de dans, am avut parte de un set dezamăgitor și deloc orientat către nevoile publicului din acel moment. L-am mai văzut pe Mark Knight la București și îmi plac la nebunie piesele lui, însă aseară nu a pus nici măcar una dintre ele. Nu a fost deloc seara lui. Despre NO_ID nu auzisem deloc înainte de show, dar au continuat pe linia setată de la început, lucru pe care l-am găsit un pic obositor, motiv pentru care am și plecat de la Romexpo înainte de Funkerman.

IMG_0669

Deși am experimentat o seară care a fost puțin în dezacord cu preferințele mele, nu neg că Sensation este un eveniment la care aș merge oricând, fiindcă este diferit, nou și plin de surprize. Sper să reușesc curând să ajung la Amsterdam pentru a vedea show-ul în țara sa de origine și pentru a vedea cum reacționează publicul de acolo, cel care este obișnuit cu cele mai spectaculoase show-uri de muzică electronică din lume.

Puteți citi și părerea lui Ionuț, a lui Andu, a lui Dan sau a Sandrei pentru o perspectivă mai detaliată.

Tu ai fost aseară? Cum ți s-a părut spectacolul?

SENSATION Source Of Light este produs de către ID&T, organizat în România de către EVENTS, partener media ProFM și sponsor HEINEKEN.

9 Responses

 1. Alex
  Apr 08, 2013 - 10:14 AM

  Sincer si pe mine m-a tentat sa merg dar ascultand asot-urile lui armin am vazut ca nu mai adauga nimic vocal trance cum era anul trecut. Chiar daca nu erau vocal trance macar melodii de genul ATB – Apollo Road tot au fost.Sincer cand am ascultat asot 600 si mixurile lor, am luat decizia de a nu merge fiindca as fi dat bani si nu mi-ar fi placut deloc…

  Reply
  • Andra Zaharia
   Apr 08, 2013 - 10:52 AM

   Pentru niste iubitori de trance ca noi, ASOT e evenimentul suprem. Asta si Ultra Miami. 🙂 Si eu planuiesc o calatorie pentru un ASOT cat mai curand. 🙂

   Reply
 2. Alex
  Apr 09, 2013 - 07:52 AM

  Dar din pacate Armin nu prea vrea sa tina ASOT-urile prin Romania… , vad ca tine prin Europa de Est da pe noi ne evita 🙁

  Reply
  • Andra Zaharia
   Apr 09, 2013 - 09:06 AM

   Nu cred ca ne evita neaparat, dar poate nu s-au gasit organizatorii potriviti. Nu e rau sa mergem in alta parte: e un pretext bun pentru un city break.

   Reply
 3. roby
  Apr 09, 2013 - 08:31 PM

  mark knight nu a bagat nicio piesa de-a lui?:))eu zic sa astepti sa apara setul pe internet si sa il reasculti 😛

  Reply
  • Andra Zaharia
   Apr 10, 2013 - 08:29 AM

   Ulterior am vazut ca totusi a pus, dar eram deja off sync si nu mai ascultam cu atentie. Mi-ar fi placut sa aud insa “Beautiful world” sau “Columbian soul”. No such luck, din pacate.

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Prima experienta SENSATION White -
 2. Gânduri despre Sensation White: Source of Light - Dan Pandrea
 3. Pentru o noapte am fost EDM lover - Sandra Clipea's Blog

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.