Dincolo de blogging

În ultima perioadă am remarcat că m-am detașat un pic de întreaga sferă online de la noi, chiar de dinainte de sărbători, ceea ce s-a dovedit a fi un lucru foarte productiv. Acest pas în spate mi-a dat ocazia să-mi consum mai puțină energie pentru lucrurile punctuale și am reușit să văd mai bine imaginea de ansamblu.

Prin pauza prelungită luată de la viața digitală (în care activitatea profesională se amesteca tot mai des cu cea personală) am reușit să regăsesc lucrurile importante pentru mine și să devin mai calmă, realocând timpul pe care îl investeam într-un mod mai judicios. Acum dorm mai mult, privesc mai senină forfota orașului și îmi fac timp pentru citit.

Recent mi-a revenit pofta de învățat, iar aici mă refer la învățatul academic. Caut tot felul de cursuri și teste care să mă ajute să-mi lărgesc aria de cunoștințe și care să-mi dea posibilitatea să mă specializez mai bine în relații publice și tot ce ține de domeniul comunicării. Se pare că mi s-a șters gustul amar pe care mi l-a masteratul pe care l-am terminat anul trecut și acum mi-a revenit pofta de învățat temeinic, de explorat teorii în comunicare și concepte mai profunde decât cele vehiculate de blogurile de social media, fie ele și din afară. De aceea probabil voi scrie mai rar și voi dedica mai mult timp învățatului și pregătirii profesionale.

Acest lucru nu înseamnă cu voi renunța la scris, ci doar că vreau să investesc timpul petrecut scriind despre unele subiecte într-un mod mai productiv. Dacă aveți recomandări de cursuri de specializare (precum e cel de la CIPR, la care lucrez momentan), vă rog să-mi lăsați un comentariu cu un link. Mi-ar fi foarte util. De asemenea, dacă aveți recomandări de programe de MBA pe care le-ați urmat, aș fi tare interesată să aflu povești reale despre cursuri, studenți și rețele de alumni, care să mă ajute să-mi formez o imagine mai clară despre înscrierea într-un asemenea program la o universitate sau alta.

Dacă acum câțiva ani abia așteptam să părăsesc băncile facultății și să pun în practică ce învățam, acum realizez foarte bine că un practician bun nu poate evolua fără un exercițiu constant de dezvoltare profesională și personală. Dincolo de blogging, cred că trebuie să investim și într-o pregătire profesională, în orice domeniu ar fi asta, care să fundamenteze mai bine opiniile și care să le ancoreze și într-o realitate practică, dar și una teoretică. Știu că acest articol poate părea diferit față de subiectele pe care le abordez de obicei, însă a venit vremea, cel puțin pentru mine, să fac un pas înainte în profesia pe care am ales-o și pe care o practic cu drag.

Tu ai mai avea răbdare să urmezi o altă formă de învățământ (facultate/masterat/MBA/doctorat)?

Sursa foto.

6 Responses

 1. eeeee
  Jan 20, 2012 - 11:45 AM

  Da, vreau vreau! La UC Davis – Computer Science! 😀

  Reply
 2. Monica, Spada
  Jan 20, 2012 - 01:47 PM

  Foarte mult. Mi-ar plăcea o facultate din State sau ceva ce nu am găsit încă 🙂 Succes mult!

  Reply
  • Andra Zaharia
   Jan 20, 2012 - 01:51 PM

   Mersi frumos! Daca afli si tu despre ceva interesant, let me know. 🙂

   Reply
 3. Auras
  Jan 20, 2012 - 04:17 PM

  Alta facultate sau master in nici un caz. Cursuri sau participari la traininguri specializate, daca sunt super-iesite din comun sau predate de persoane cu foarte multa experiente(a)
  Dar nu fac master doar ca sa am o diploma in plus …

  Reply
  • Andra Zaharia
   Jan 31, 2012 - 10:47 AM

   In tarile cu sisteme de invatamant mai evoluate ca al nostru, masteratul chiar are valoare si nu se face doar pentru diploma.

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Laser, soro! : The Anne-Marie

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.