Fan memorabilia

După Acoustic Bloggers nr. 3 iar m-a copleșit dorul de muzică bună, pe care să o simți, să o trăiești, să o asculți în toate profunzimea ei, indiferent dacă vine de pe Youtube sau din mp3 player-ul la care ești conectat în drum spre casă. E ceva însă fundamental diferit când asculți muzică live. Parcă te cutremură unele acorduri, parcă vibrezi altfel la vocea cuiva, chiar dacă nu e perfectă și chiar dacă nu se aude impecabil. E ceva în muzica live care leagă oamenii în acel moment. Rareori poți privi în ochii unui artist care cântă pe scenă, fiindcă, dacă o să-i prinzi privirea, vei vedea că arde.

Momentele de acest tip, concertele pe care le trăiești de parcă ar fi climaxul vieții tale, pe toate vrei să le păstrezi aproape, ca să le poți retrăi. De aceea păstrez cu grijă autografele de la Armin van Buuren și de la Dash Berlin, CD-urile preferate (deși ascult muzică numai în format digital) și fotografiile care surprind momentele în care i-am cunoscut pe oamenii care mi-au marcat preferințele muzicale. E mare lucru să ai șansa să-ți cunoști idolii.

De aceea mă bucur când văd că brandurile înțeleg faptul că le pot oferi membrilor pasionați din publicul lor experiențe și obiecte le care nu ar avea acces în mod obișnuit. Spre exemplu, Ciuc Premium, care a oferit o chitară de colecție semnată de membrii formației Bon Jovi, model Squier Strat by Fender. Doar 100 astfel de chitare există în toată lumea, iar Ciuc Music. Live Music. a făcut posibil ca una dintre aceste piese de colecție, de fan memorabilia, să ajungă în mâinile unui om a cărui pasiune îi curge prin vene. Chitara a fost una dintre cele 100 create cu ocazia împlinirii a 25 de ani de colaborare cu Universal Music, iar ele s-au răspândit apoi peste tot în lume: 40 au rămas în S.U.A, 20 au luat drumul Asiei, 5 au plecat în Australia și Noua Zeelandă, iar 35 s-au oprit în Europa. Numai 3 se află în România, iar Ciuc Premium a oferit chitara, pentru al doilea an consecutiv.

Ea i-a revenit lui Lucian Radu, pe care trebuie să-l ascultați, ca să vă convingeți că merită din plin premiul.

O sută de oameni care au această chitară, dar fiecare creând alte și alte momente memorabile cu ele. Văzând această chitară nu mă pot gândi decât la show-ul impresionant pe care l-au făcut Bon Jovi în România vara trecută, când am asistat la cel mai plin de suflet, emoționant și copleșitor concert pe care l-am trăit vreodată. Sunt sigură că fanii adevărați, care știu și în somn versurile pieselor trupei și care au încercat ani la rând să facă versiuni propii ale pieselor celebre care au răsunat pe scenele din toată lumea. Cu sigurnață muzica are ceva magic în ea, iar faptul de a avea o punte cât de mică ce te leagă de artistul a cărui muzică și-a făcut drum spre inima ta e ceva care te va bucura mereu.

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.