Mai ușor decât crezi

Nu mi-am dorit niciodată mai mult să mă urc într-un avion și să plec așa cum îmi doresc acum. Am o pornire greu de domolit de a lua primul zbor spre California. Dacă aș avea și viza pentru US, probabil ca aș face-o și mâine.

Motivul? E unul dintre cele mai puternice: el.

Pregătirile de călătorie

De fiecare dată când plec undeva mi se strânge un pic stomacul și amețesc încercând să anticipez toate scenariile posibile, să fiu pregătită pentru orice, Desigur, asta e imposibil de făcut. Întotdeauna fac prea multe bagaje și prea multe griji. De data asta însă toate astea par măruțișuri pe lângă ce e cu adevărat important pentru mine.

Să zbori până în partea cealaltă a lumii e mai ușor decât ai crede când te gândești că acolo te așteaptă el și diminețile împreună. Gândul la acele momente eclipsează chiar și cele multe ore de zbor și ușoara angoasă la gândul că vor fi turbulențe. Sau că aș putea să-mi pierd bagajele. Însă am învățat să am încredere mare în piloții liniilor aeriene și aș putea foarte bine să port tricourile lui, impregnate cu parfumul său preferat.

Dar ce vă povestesc nu e doar un vis, fiindcă am început deja să mă pregătesc de călătorie, planificată pentru anul viitor. Până acum am dosarul pentru viză, caut bilet de avion și mai ales un soi de antidot pentru nerăbdare (care oricum nu va funcționa 🙂 ).

Mai ușor decât ai crede

O călătorie în State nu costă chiar așa de mult cum te-ai aștepta. E drept că biletul de avion nu e foarte ieftin, însă comparativ cu distanța pe care o faci și cu șansa de a experimenta o cultură complet diferită, e o investiție excelentă! O ofertă foarte bună am găsit la GoTravel, pentru un zbor cu Lufthansa, cu escală în Frankfurt și Denver la dus și în Chicago și Munich la întors. Durează cam 24 de ore să ajungi în California, cu tot cu escale. Și partea bună e că reușești să câștigi 10 datorită fusului orar. Adică te întorci în trecut cu 10 ore. 🙂

Costul biletului e de 995 euro, ceea ce mi se pare rezonabil pentru o distanță de 10.221 km. Virgulă 11. GoTravel are însă și oferte speciale pentru anumite destinații din State: Seatle cu 749 EUR, San Francisco cu 759 EUR sau New York cu 674 EUR. De acolo pot lua oricand un zbor intern ca să ajung la destinație. E important să alegi însă cu grijă compania prin care rezervi biletul, mai ales când e vorba de escale și zboruri lungi.

Pe lângă asta, dacă vrei să pleci în SUA, trebuie să iei în considerare cheltuielile de viză, care constau în: taxa de Vize temporare B1/B2 în valoare de 140$ și 11$ pentru codul pin pentru programarea la interviu, dar și fotografii speciale, care costă aproximativ 20 ron (mai multe informații găsești aici). Apoi trebuie să te gândești la cazare, mâncare și distracții. Dacă faci un research riguros, o să găsești o mulțime de variante ok. Mâncarea e mai ieftină decât la noi, benzina la fel, așa că acolo vei cheltui moderat sau vei face excese, în funcție de ce-ți dorești.

Odată de te apuci de planificare, lucrurile nu mai par atât de dificile ca la început.

California calling

Din toată California vreau mai întâi să văd… nimic. Tot ce am în minte este el, noi, reîntâlnirea, fericirea și emoția de a fi alături din nou, de a sta în brațele lui. De la distanță, lucrurile mici devin atât de importante… Și înveți să te bucuri de fiecare zâmbet, de fiecare alint.

Când o să-mi liniștesc sufletul și o să mă pot desprinde din îmbrățișarea lui, ar mai fi totuși câteva lucruri pe care aș vrea să le văd în The OC. 🙂 Podul Golden Gate Bridge din San Francisco, campusul de la Stanford, insula Alcatraz, lacul Tahoe, sequoia din Calaveras State Park etc. Bineînțeles, ca o onlineriță ce mă aflu, n-am de gând să ratez Mountain View, cu toate sediile celor mai tari companii din online-ul mondial: Y Combinator, Dell LinkedIn, Mozilla Corp, Google, Facebook, Evernote, AOL, Microsoft, Opera etc. Oare aerul de acolo are feed-uri de informații în el? 🙂

All in all, toate astea vor costa aproximativ 2000 de euro, poate chiar un pic peste. Și toate astea merită să renunți la o poșetă sau o pereche de cizme, ca să economisesc și să-mi pun la punct planurile. Și mai ales să fiu cu el.

Tu ce călătorie ai vrea să faci și ce te împiedică să începi să o planifici chiar acum?

Surse foto: 1, 2.

7 Responses

 1. Anne-Marie
  Oct 19, 2011 - 01:14 PM

  Bun, tu să-mi zici cam când primeşti cu vizita! 🙂

  Reply
 2. Microcamere
  Oct 19, 2011 - 08:56 PM

  Foarte misto!!!

  Reply
  • Andra Zaharia
   Oct 19, 2011 - 09:12 PM

   Ma bucur ca ti-a placut articolul. 🙂

   Reply
 3. Catalin
  Oct 28, 2011 - 03:17 PM

  Sincer, merita toti banii. Eu de 2 ani tot incerc cu loteria vizelor, poate poate. Insa si acolo sunt niste criterii foarte greu de trecut. Ce pot zice, zbor placut si distractie!

  Reply
  • Andra Zaharia
   Oct 28, 2011 - 03:20 PM

   Asta sper si eu. Am aplicat si la Loterie. Cine stie, poate se strange tot norocul odata. 🙂 Mersi mult! Ganduri bune si tie!

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Campaniile saptamanii 17-23 octombrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.