Oameni mai curajosi decat mine

Șase oameni ca mine au avut doza de curaj pe care eu n-am reușit să o găsesc, indiferent cât m-am străduit. Din cauza unor episoade legate de spitale care m-au traumatizat, pur și simplu nu am reușit să mă adun și să dau ochii cu oameni aflați în cele mai vulnerabile momente din viața lor.

Dar șase bloggeri și-au luat inima în dinți și au petrecut o zi pe ambulanță în cadrul campaniei ”Există un erou în fiecare dintre voi”.

Înainte să dați click pe vreunul dintre ele (sau pe toate, sper eu), mai stați cu mine preț de-o mărturisire.

shutterstock_134461013
Heartbeat character via Shutterstock

Articolele celor șase m-au făcut să plâng. Pe rând, mi-au curs lacrimi de mila celor care ajung în ambulanță, lasându-și soarta în mâinile doctorilor, și mai apoi de mila celor care lucrează la serviciul de ambulanță, pe bani infim de puțini, care nu știu cum pot ajunge unei familii. Nu reușesc să înțeleg cum oamenii aceștia au capacitatea de a lucra în fiecare zi sub presiunea unui termen limită dat de supraviețuirea unui om. Nu știu cum pot să îndure disperarea celor care pierd pe cineva drag. Trebuie să fie cumplit, dar, cu toate astea, așa cum veți citi, unii găsesc puterea să zâmbească, să spună o vorbă bună bolnavilor pe care îi transportă, ce se luptă cu teama de necunoscut, de durere, de moarte.

Poate perspectiva mea e ceva mai dramatică, poate sunt eu mai sensibilă la părțile mai grele ale vieții (și, până la urmă, cine nu e?), însă acești oameni mi se par niște eroi. N-am fost până acum în situația de a avea nevoie de serviciul de ambulanță (și sper nici să nu se întâmple), însă știu că acei oameni pot face diferența între viață și moarte. Și mai știu că mi se face un gol în stomac de fiecare dată când mașinile din trafic nu se dau la o parte suficient de repede din fața ambulanței. Pentru că în acea ambulanță e o persoană iubită de către cineva.

Dar orice aș scrie eu aici e doar un preambul modest față de poveștile scrise de acești bloggeri curajoși: Claudia, Corina, Carmen, Alex, Dragoș și Pietricel. Să le citiți și să le dați mai departe.

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.