Oamenii de la care merita sa inveti

Cei mai mulți dintre noi investesc multă energie și resurse în a-și defini calea în viață. Mai mult decât un scop profesional, avem nevoie de un obiectiv important, care să ne motiveze în momentele dificile și care să ne ajute să ne autodepășim. Pentru unii acest obiectiv este să-i ajute pe ceilalți, pentru alții poate fi orice altceva.

De aceea este uimitor atunci când ți se întâmplă să trăiește experiențe care îți confirmă că ești pe drumul cel bun. Un astfel de moment am trăit și eu anul trecut, în toamnă.

Începusem să lucrez la How to Web abia de câteva săptămâni, când am avut șansa să îi iau un interviu domnului Florin Talpeș, CEO Bitdefender. Despre dumnealui știam că este unul dintre cei mai buni, onești și abili manageri ai unei companii de tehnologie de la noi, iar angajații lui (prieteni ai mei) vorbeau cu admirație despre caracterul său. Mai mult de atât, fiind clientă și fan Bitdefender de multă vreme și conștientizând amplitudinea operațiunilor pe care le are compania în peste 100 de țări, emoțiile au crescut pe măsură.

Am ajuns la hotelul la care domnul Talpeș vorbea la o conferință și am așteptat, cu un nod în gât, să-i vorbesc. Când a venit, m-am relaxat complet: aveam în față un om binevoitor, degajat, al cărui discurs despre ”colegii” săi (niciodată numiți ”angajați”) m-a făcut să realizez că am în față nu un manager, ci un lider cu un caracter excepțional.

Nu e deloc simplu să construiești o companie internațională care își păstrează centrul de greutate în București când piețele cele mai mari sunt în afara României. Nu este simplu nici să recrutezi cei mai buni specialiști, care să creeze soluții de securitate evaluate ca fiind cele mai bune din lume. Lucrând atât de aproape de startup-uri și de oameni care se străduiesc să creeze produse, am o admirație tot mai mare față de cei care au povești extraordinare de spus, care construiesc în continuare și care își fac și timp să susțină comunitatea din care fac parte.

Impresia cea mai puternică pe care mi-a lăsat-o domnul Talpeș a fost legată de calitatea sa umană. Despre calitățile profesionale ale unui antreprenor care este în competiție cu cele mai mari companii de tech ale lumii vom afla mâine seară, la TechHub Bucharest, unde domnul Talpeș va veni să vorbească sincer și deschis, așa cum o face mereu, fără clișee sau formulări PR-istice, despre ce înseamnă să duci o companie de la startup la lider de piață și să-i și consolidezi această poziție.

Prilejul este oferit de faptul că, alături de echipa TechHub Bucharest, am inițiat o nouă serie de evenimente, numită Tech Excellence, prin care ne-am propus să aducem cât mai aproape de comunitate oameni al căror parcurs profesional a avut un impact deosebit asupra domeniului în care lucrează, oameni care clădesc, oameni care fac lucrurile să se întâmple bine și cu succes. Rețete știm deja că nu există, de aceea vrem să învățăm de la ei cum putem fi noi mai buni în tot ceea ce facem.

Tech Excellence - florin talpes

Mai sunt doar câteva locuri pentru mâine, așa că, dacă vreți să veniți, nu uitați să vă înscrieți aici.

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.