Prima Casa pentru catei

Căței, pisici, veverițe, șinșile – aș fi în stare să adopt toate pufoșeniile, dacă aș putea!

De când mă știu am avut o slăbiciune pentru animale și pentru a le proteja. Când am avut șansa să cresc primul pisoi la bunici, i-am făcut culcuș în patul pentru păpuși și am suferit în fiecare noapte când a dormit singurel afară, fiindcă n-aveam voie să-l iau în casă.

De aceea, când m-am mutat din garsonieră în apartament cu două camere, primul lucru pe care l-am făcut a fost să-l aduc acasă pe Codiță, care a devenit una dintre bucuriile vieții mele.

codita motanul (3)

Era mic, mic (dar un pic mai mare ca-n poza asta, în care avea aproximativ 1 lună) și a devenit prima generație din familia lui care a ajuns să trăiască la bloc. Din acel moment, Codiță a mers cu noi mai peste tot, inclusiv la munte, fiindcă nu-l considerăm doar un animăluț, ci un membru al familiei.

The Fantastic Traveling Mr. Codita

A photo posted by Andra Zaharia (@andrazaharia) on

Viața cu o pisică (sau orice alt suflet necuvântător) e mai veselă și mai liniștită. Oricât de dificilă ar fi o zi sau alta, nimic nu se compară cu a mângâia o burtică pufoasă imediat ce ai intrat în casă.

Dor de acasa, fiindca acasa e @instacoditza.

A photo posted by Andra Zaharia (@andrazaharia) on

Orice om care a crescut un suflet în sau pe lângă casa lui știe ce legătură puternică se formează între două spirite care nu-și pot vorbi, dar se înțeleg perfect. Asta se întâmplă indiferent de rasă sau de vârstă.

De aceea campania ”Prima Casă pentru căței” de la F64 a atins coarda mea sensibilă. Am vrut neapărat să scriu despre ea, fiindcă poate astfel oamenii vor vedea mai clar câtă iubire și nerăbdare se ascunde în ochii cățeilor din adăposturi.

Aplicanții” sunt care de care mai haioși și expresivi, cu povești care te vor face să vrei să îi iei pe toți acasă.

Dacă nu poți să-l aduci lângă tine, atunci poți alege adopția la distanță, asigurând, cu o sumă neînsemnată, hrana unui cățel din adăpost.

N-am destule cuvinte să-ți spun cum ți se va topi sufletul când vei salva un animal nevinovat, care, tot din neglijența noastră, ca societate, a ajuns pe stradă. Recunoștința și iubirea din ochii lui își lasă amprenta mai profund decât multe din trăirile ce ne ocupă mintea și, uneori, sufletul în goana zilelor noastre.

A avea un animal de companie (ce expresie frumoasă!), înseamnă că nu vei fi niciodată singur și că vei găsi mereu energie să te joci, bună dispoziție să zâmbești și resursele să ai grijă de acel suflet. Vei redescoperi că poți să oprești timpul în loc, că poți să uiți de orice și, pur și simplu, să te bucuri de moment ca un copil.

Susțin campania ”Prima Casă pentru căței” din toată inima și sper ca toți cei aproape 40 de căței dați spre adopție să ajungă alături de oameni cărora să le facă viața mai bună!

One Response

  1. Adriana
    Mar 08, 2017 - 06:36 PM

    Swooper! 🙂

    Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.