Prima experienta cu Google Glass

Joia trecută la TechHub Bucharest am avut ocazia să încerc pentru prima dată Google Glass, datorită lui Dan Boabeș, care a fost amabil și ne-a lăsat să folosim gadget-ul pe care îl deține.

Pentru o minte curioasă ca a mea, Google Glass e un pas important în evoluția modurilor în care putem folosi tehnologia. Desigur, fiind doar o versiune beta, mai sunt multe de îmbunătățit, însă experiența e una foarte interesantă.

Devine foarte firesc să folosești voice control pentru a-ți accesa aplicațiile, deși în mod clar trebuie să îți exersezi accentul pentru rezultate optime. 🙂 Display-ul este suficient de generos pentru a-ți permite să faci aproape tot ce faci în mod obișnuit cu un smartphone, doar că posibilitățile de a interacționa cu mediul din jurul tău sunt multiplicate. Faptul că poți face poze exact în momentul în care își dorești și faptul că poți accesa orice informație cu o abilitate aproape nativă sunt dovezi ale capacității acestui gadget de a duce un pas mai departe relația pe care o avem cu tehnologia.

Eu o să aștept până la a treia generație pentru ca Google Glass să ajungă nu doar accesibili ca preț (acum costă $1500 în SUA), ci și să aibă o suită generoasă de aplicații în market și poate și un look ceva mai stylish, mai ales acum că au făcut un parteneriat cu Luxottica, compania care produce Ray-Ban, Oakley și alte asemenea branduri.

Până atunci, o să rămân un early adopter al tehnologiei și voi aștepta în continuare cu interes evoluția pieței de wearable tech.

2 Responses

 1. Florou
  Mar 29, 2014 - 11:51 PM

  Sunt curios, pentru cateva minute as fi vrut sa vad si eu ceea ce vezi cu acei ochelari:), poate ne poti oferi vrun filmult referitor la asta, cat despre ochelari, desi sunt fanul castilor, mp3-uri si telefoanele ochelai mi se par putin exagerati, sa nu mai vezi nimic in jur e putin prea … ar fi fost ceva pe post de ochelari de somn cand vrei sa te intinzi in par dar in rest…

  Reply
  • Andra Zaharia
   Mar 31, 2014 - 03:59 PM

   Momentan nu am un filmulet cu asta, insa iti pot spune ca nu iti obtureaza privirea si te poti uita in alta parte in timp ce ii ai la ochi. Daca gasesc un astfel de filmulet, o sa-l postez.

   Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.