Resurse pentru marketeri si specialisti in comunicare (episodul ebooks)

Unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus anul acesta este să citesc în fiecare zi minim 10 pagini de conținut valoros pentru sfera profesională, iar aici includ doar ebooks, cărți sau articole bine documentate și cu densitate mare de informații utile.

Așa că aș vrea să vă recomand 3 ebooks utile pentru acest început de an:

2014_media_recap_fb-cover

2014 Media Recap făcut de Alex Ciucă – în care veți găsi o sinteză a celor mai importante transformări din sfera media de anul trecut, dar și o analiză comparativă a trend-urilor anunțate la început de 2014 și validitatea acestora la final de an.

ebook digital marketing forum

65 de previziuni care contează în digital marketing, în 2015 realizat de Digital Marketing Forum – în care veți putea citi previziuni și opinii ale specialiștilor de la noi cu privire la zonele de digital marketing, online publishing, social media, mobile, performance, video, blogging și instrumente utile pentru activitățile din toate aceste domenii specifice. Am remarcat, la nivel general, o congruență a opiniilor și o concentrare mai intensă pe criteriul de eficiență a tacticilor folosite. Maturizarea pieței de digital marketing și activități complementare este evidentă, iar acum discuțiile se apropie mai mult de concret și cred că evenimentele de anul acesta (de tipul Digital Marketing Forum) pot fi prilej pentru discuții productive.

Marketing-si-comunicare-pe-Facebook-in-2015

Marketing şi Comunicare pe Facebook în 2015 realizat de Alexandru Negrea – cuprinde o serie de observații cu privire la evoluția modului în care brandurile comunică pe Facebook și sugestii despre îmbunătățiri ce ar putea fi aduse în această zonă.

Închei cu două surse excelente de studii și statistici care îmi oferă mereu idei utile: Think with Google și Hubspot Marketing Library. Partea bună e că veți găsi informații specifice pentru industrii (pe Think with Google) și tot felul de template-uri, kit-uri și ghiduri care să vă ajute în workflow-ul pe care vi-l optimizați pentru digital marketing.

Voi la ce alte surse de ebooks apelați în mod constant pentru această zonă?

Sursa foto featured: Reading books on PC tablet – vector illustration via Shutterstock

4 Responses

 1. Mihai Enache
  Feb 16, 2015 - 11:39 AM

  12 ghiduri excelente de marketing online poti gasi pe blogul lui Neil Patel:

  http://www.quicksprout.com/blog/

  Subiectele tratate sunt diverse – de la SEO la Growth Hacking si Content Marketing

  Reply
  • Andra Zaharia
   Feb 16, 2015 - 01:43 PM

   Intr-adevar, si Quick Sprout e o super resursa! Multumesc pentru completare, Mihai!

   Reply
 2. Tudor
  Feb 22, 2015 - 09:00 AM

  Un ebook util de la Pardot – Five Ways Small Businesses Are Powering Growth Through Marketing Automation. L-am descărcat aici pentru cine vrea: http://bit.ly/1z83M8x

  Reply
 3. Paul
  Feb 22, 2015 - 11:12 PM

  Gasiti de asemenea pe Scribd. Am constatat ca biblioteca mea intesata de ultimele titluri de marketing era inutila in fata userilor care au scanat si postat cam tot ce seputea acolo. MAI MULT… cred ca au inteles gresit aceasta unealta. Anumiti useri au postat (ca intr-un fel de cloud la care sa aiba acces oricand) planuri de afaceri, de marketing, organizate pe “caprarii”, cu studii de caz si inclusiv rezultate.

  Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.