Selah Sue la Bucuresti – pasiune coplesitoare

You crazy world, crazy world
I feel real passionate
You feel the sun comes down
Make it shine eh
You crazy world, crazy world e-ee

În lumea asta nebună, ne-am oprit duminică seara din orice și ne-am cufundat într-un univers plin de pasiune și muzică extraordinar de frumoasă.

Mai întâi am avut parte de Moonlight Breakfast, care sună chiar mai bine live decât pe piesele înregistrate, fiindcă vocea lui Christie e chiar puternică în realitate decât pare pe album. Show-ul lor a adus mulțimea adunată (cam peste 2000 de oameni, după aproximările mele) de la momentul zero la pași de dans și aplauze îndelungate. Și acest grup muzical merită toată atenția noastră, fiindcă piesele lor dau naștere unei atmosfere complet diferite de orice am întâlnit până acum la concerte.

Am aplaudat și ne-am bucurat de piesele frumoase, cu aer boem și delicat, de pe albumul de debut, numit ”Shout”, pe care îl puteți asculta pe Zonga. Și nu doar că merită ascultat, ci și cumpărat, fiindcă îți atinge sufletul în toate stările pe care le poți avea. Minunați au fost!

moonlight breakfast shout

Sursa.

În pauza dintre artiști am savurat un pahar de Chardonnay de Sâmburești și nu pot să nu remarc faptul că, în sfârșit, băuturile disponibile s-au potrivit cu publicul prezent la concert. Majoritatea dintre membrii publicului erau genul de young professionals educați și cu bun simț, care veniseră pentru o seară specială, ceea ce a și fost. Classy drinks for classy people – așa-mi place!

Apoi a intrat pe scenă belgianca de 24 de ani care a făcut înconjurul lumii cu primul său album: Selah Sue! Ne-a întâmpinat cu un ”Ce faci București?” aproape perfect pronunțat și cu privirea sa absolut hipnotizantă, chiar și în noapte. A început setul cu o piesă lentă, cântată doar de ea la chitară și voce: ”Black Part Love”. A urmat apoi ”Mommy”, care ne-a emoționat pe toți.

Selah Sue e molipsitoare. Forța devastatoare a vocii sale copleșește orice public, iar versurile sale au un ecou puternic în suflet, care te îndrăgostește definitiv de piesele sale. Selah e autentică și vorbește în primul său album despre acceptarea de sine, despre care ea însăși a mărturisit pe scenă că este cel mai dificil lucru pe care îl avem de făcut.

selah sue
Sursa.

Am explodat de bucurie când a cântat ”Raggamuffin” și preferata mea, ”Crazy vibes”! Pe ”This world” ne-a zguduit din temelii, iar pe ”Please” (piesă realizată cu Cee-lo Green) ne-a făcut să tânjim după (și mai multă) iubire. La cererea publicului a cântat ”Explanations” și ne-a arătat cât de natural este pentru ea să îmbine cântatul la chitară cu acordurile vocii sale unice. “Fyah Fyah” a fost încă o demonstrație de forță a timbrului său special. Nu au lipsit nici ”Peace of mind” sau “Crazy Sufferin Style“.

La bis ne-a fermecat pentru totdeauna cu ”Summertime”, care a făcut publicul să amuțească, iar Arenele și tot parcul Carol să răsune de ecoul vocii sale. Am plecat de la concert cu dorința acută de a o revedea, pentru că are capacitatea de a scoate la suprafață din noi sentimente și trăiri pe care nici nu știm să le recunoaștem bine, însă care, odată descoperite, ne ajută să ne înțelegem mai bine.

Selah, you’re one awesome young woman!

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.