Statistici despre Google+ la Bucharest Mashable Meetups

Ieri seară ne-am întâlnit, în număr destul de mare pentru o discuție informală, la Ceainăria Tabiet, cu ocazia unui nou Bucharest Mashable Meetup. Seria de întâlniri a fost inițiată de Oana Brătilă, care apoi și l-a luat ”asistent” pe Auraș (la care găsiți niște tips & tricks mișto legate de Google+), iar împreună au adunat oamenii pasionați de social media, ca să discute despre ce au pe suflet.

Când am auzit că se pregătește o nouă ediție, am vrut neapărat să particip, iar apoi Auraș mi-a propus să fiu un pui de speaker și să spun două vorbe despre Google+. Pe G+ intrasem doar de curiozitate, de câteva ori, dar nu m-a atras nimic atât de mult încât să-mi rup din timpul meu pentru a-l explora.

Astfel, documentarea pentru mica prezentare de aseară m-a adus la curent cu cifrele din spatele Google+, care, deși deocamdată nu au implicații majore, vor influența, la un moment dat, search-ul și alte servicii oferite de compania americană.

Așa cum am promis aseară, am adunat toate datele pe care le-am găsit într-un ppt drăguț și l-am pus la dispoziția tuturor, ca să-l aveți la îndemână.

Din prezentare veți afla:
– cine e utilizatorul din România cu cei mai mulți ”followers”/”fani”/”prieteni”/”contacte” (încă nu avem un termen specializat pentru oamenii care ne tot adaugă pe G+)
– care sunt cele mai frecvente ocupații ale utilizatorilor de Google+, de la noi, dar și din afară
– de ce e diferența atât de mare între procentul de bărbați și cel de femei care folosesc această platformă și alte chestii utile. Enjoy!

11 Responses

 1. augustin radu
  Aug 04, 2011 - 07:18 AM

  nu stiu de ce dar se pare ca standardul in bloggingul romanesc este right sidebarul, tu ai left sidebar si imi e asa de greu sa ma obisnuiesc:))))))))))

  iar fontul e afectat de rezolutia monitorului, pe laptop apare intr-un fel, pe desktop altfel.

  zic si eu, nu dau cu parul, nu ma pricep, nu sunt blogger:)

  Reply
  • Andra Zaharia
   Aug 04, 2011 - 07:45 AM

   Mie asa de tare-mi place left sidebar, incat nici gand sa-l schimb. Las’ ca te acomodezi tu, diversitatea e buna. 😉
   Cat despre font, nu stiam de chestia asta, fiindca eu n-am intampinat probleme (se vede la fel pe laptop si pe desktop). Dar o sa las oamenii competenti sa verifice detaliile tehnice. Multumesc ca mi-ai spus. 🙂

   Reply
 2. Dan Pandrea
  Aug 04, 2011 - 07:55 AM

  Ma amuza acel “Other” la segmentarea de gen :)) Din numarul total al celor care folosesc G+ putem sa ne dam seama cam cati dintre cei prezenti pe retelele de socializare sunt early adopters (asta daca excludem inscrierea pe baza de invitatie).

  Reply
 3. Titus
  Aug 04, 2011 - 08:03 AM

  Care e sursa datelor pentru cei 6400 de utilizatori de GPlus din România?

  Reply
  • Bogdan
   Aug 04, 2011 - 08:31 AM

   sursa statisticilor este: http://findpeopleonplus.com/Country-Romania

   findpeopleonplus.com are indexate in prezent 9,6 milioane profile. ceea ce reprezinta mai putin de 40% din numar total de profile Google+ (daca ultimele estimari cu privire la 25 milioane+ sunt corecte).

   un esantion reprezentativ, insa nu poti spune ca in Romania sunt 6401 profile de google+.

   Reply
   • Andra Zaharia
    Aug 04, 2011 - 09:08 AM

    Sunt peste 6000 de utilizatori din datele pe care le avem la dispozitie. Cand vor aparea mai multe, voi reveni cu informatiile necesare. Pe ultimul slide am oferit si sursele din care am preluat statisticile.

    Reply
 4. Titus
  Aug 04, 2011 - 09:57 AM

  I-am zis și lui Cristi Manafu mai la început, când prezenta cifrele de SM, că e nevoie de sursă ca să poți folosi datele. Mi se pare greu de extrapolat pe baza unui agregator de profile și prea puțin credibil, ca să pui pe blog cifra asta și să ți-o asumi. Hai să vedem ce zice tata Google

  Reply
 5. Ruben
  Aug 04, 2011 - 10:11 AM

  Nu HTML5-u’ permite acele efecte, ci CSS3-ul şi JavaScript-ul.

  Reply
  • Andra Zaharia
   Aug 04, 2011 - 10:59 AM

   My bad. Se vede ca n-am cunostinte in domeniu, dar asa mi s-a soptit. 🙂

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Facebook moare, dar nu acum « Un blog intr-un pahar cu apa
 2. | 5 motive pentru care sa folosesti Google+ chiar acum

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.